Светослав Йовчев и Звезделин Йончев с висока оценка в Шампионската лига

Публикувано на пт, 25 сеп. 2020
456 четения

Висока оценка за изявите си получи великотърновската съдийска двойка Светослав Йовчев и Звезделин Йончев при дебюта си в груповата фаза на Шампионската лига. Двамата ръководиха хандбалния мач при жените между отборите на СКМ “Ръмнику Вълча” (Румъния) и датския “Одензе”. Двубоят от втория кръг на Група “Б” се игра в трихилядната зала “Траян” в Ръмнику Вълча, но без публика. В оспорван мач гостенките изненадващо спечелиха с 30:21 (13:10).
Това е първи наряд за великотърновските рефери в груповата фаза на ШЛ, което е и най-престижното назначение на клубно ниво в европейския хандбал. Двамата са рефери на EHF от пет години и непрекъснато доказват силните си качества.
Делегат на EHF в двубоя бе Константин Дин от Румъния, който не е спестил суперлативи за представянето им. “Заради пандемията делегатът бе от страната домакин и мачът се игра без публика. Остана много доволен от представянето ни и оценката ни е висока. Сподели ни, че като за първи мач в Шампионската лига съдийството ни е много добро, особено на фона на недотам качественото българско първенство. Свирихме след цели 7 месеца пауза заради пандемията. Любопитното е, че последният ни международен мач бе в Дания четвъртфинал за EHF лигата между “Одензе” и “Лада”, който датчаните спечелиха, а сега отново свирихме на “Одензе” и те пак биха, но в Румъния”, споделиха Светослав Йовчев и Звезделин Йончев.
В неделя те ще ръководят в Добрич мача от родното първенство между “Добруджа” и “АСТИ-91”.
Престижен наряд получи и най-добрата българска двойка рефери Георги Дойчинов и Юлиан Горецов, които пък същия ден ще ръководят мача от третия кръг в група “Б” на Шампионската лига при дамите между “Брест” (Франция) и “Гьори Ауди ЕТО” (Унгария).

loading...
Пътни строежи - Велико Търново