Светла Йорданова става треньор на ФИДЕ

Публикувано на ср, 9 ян. 2013
527 четения

Светла Йорданова

Великотърновската треньорка по шахмат Светла Йорданова този месец официално ще бъде утвърдена за треньор на ФИДЕ (Международната федерация по шахмат). Тя положи успешно изпитите през ноември в Марибор (Словения). Само трима треньори от България имат това престижно звание, в това число – световната шампионка Антоанета Стефанова.
“През тази година смятам да пропусна финалите за жени след 15 г. участие в тях и ще огранича участията си като цяло. Смятам да се концентрирам върху треньорската дейност и съдийството”, коментира мм Светла Йорданова. Преди това обаче тя заминава утре за Гърция, където ще участва в турнира за клубната купа със своя отбор “Каламата”. Надпреварата е до 13 януари.
В първите дни на този месец в София пък се проведе турнирът “Полипост” за купата на България. Състезанието се организира от клуб “Ивис плюс” и бе разделено на две възрастови групи – до 10 и до 14 години. Момчета и момичета играха смесено, но с отделно класиране накрая в групи до 8, 10, 12 и 14 г., разделени и по пол. Контролата за игра бе 50 минути плюс 10 секунди на ход със задължително записване на партията.
ШК “Етър” се представи отлично в лицето на Волен Дюлгеров до 14 години. Великотърновецът събра 5.5 точки от седем възможни. Това му позволи да заеме 2-4 място, но за жалост по допълнителни показатели остана без медал. Общо участваха 153 шахматисти – 76 състезатели до 14 г. и 77 при по-малките, което бе и рекорд по масовост на турнира.
А. ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново