Стрелците на “Етър-78” (В. Търново) обраха медалите на турнир “Данчо Мораджиев”

Публикувано на пт, 8 февр. 2013
139 четения

Фурор на състезатели на “Етър-78” беляза Десетият републикански турнир по стрелба с лък в памет на загиналия при автомобилна катастрофа председател на Българската федерация по стрелба с лък Данчо Мораджиев. В турнира, проведен в Силистра, участваха 38 състезатели от 7 клуба от страната. Състезанието беше част от годишния календар на БФСЛ за момчета и момичета до 11 г. и до 14 г., кадети и кадетки, младежи и девойки, в олимпийски стил – рекърв и компаунд. Отборът на “Етър-78” беше представен от 10 участника, като всички спечелиха отличия в своите възрастови групи. При момичета до 14 години и кадетки великотърновки окупираха призовата тройка. Победителка при момичетата стана Никол Недялкова с 566 точки, втора е Пламена Цветкова с 543 т., Десислава Петрова е трета с 541 точки.
При кадетките шампионка е Ралица Илиева, която отстреля на финала Ралица Генчева със 7:3. На трето място застана Цветелина Петкова. Очаквано съставите на “Етър- 78” са победители в отборното при 14-годишните момичета и кадетките.
Великотърновка е на първо място и при момичетата до 11 години. Симона Ангелова взе златото с резултат 505 точки след 60 стрели, като изпревари с 19 точки втората Каролина Христова (“Млади стрелци”). В същата възрастова група при момчетата съотборникът й Момчил Енчев е втори.
При кадетите в олимпийски стил Дамян Дачев и Димитър Димитров заеха второ и трето място. Дачев бе лидер в квалификацията, а в елиминацията отстрани с 6:0 Д. Димитров (Разград) и Пламен Начев (“Млади стрелци”). В спора за златото Дамян бе надстрелян от Сен – Жам Юго с 6:4. Със същия резултат представителят на “Габарит” (София) отстрани на полуфинала и Димитър Димитров (“Етър-78”), който се окичи с бронзовия медал.
След приключване на състезанието децата до 12 години имаха възможност да стрелят безплатно с лък, като бяха подпомогнати от световния шампион в зала за 2009 г. Явор Христов.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново