Стелиян Добрев взе наградата “Трифон Иванов”, Кольо Станев – с приз за млад талант

Публикувано на чт, 20 Дек. 2018
215 четения

Младият футболист на “Етър” Стелиян Добрев получи наградата “Трифон Иванов” за 2018 г. по време на церемонията за награждаването на най-добрите спортисти. Той е в школата на “Етър” от 2014 г., играе като дефанзивен полузащитник и централен защитник в различните гарнитури на клуба. Участник в елитна юношеска група до 17 г. Има основна заслуга за представянето на юношите в държавните първенства през 2015 г. и 2017 г.
Наградата “Трифон Иванов”, която бе учредена м.г. от Община В. Търново в памет на големия български футболист и легенда на “Етър” и се присъжда ежегодно на най-добрия футболист на възраст между 15 и 19 г., състезаващ се за клуб на територията на общината. Настоящият носител бе предложен на Комисия с председател зам.-кмета на общината Ганчо Карабаджаков от директора на ДЮШ на “Етър” Никола Велков, а номинацията бе одобрена на сесия на Общинския съвет. Решението бе официално обявено от председателя на ВТОбС Венцислав Спирдонов, а наградата на Стелиян бе връчена от шефа на ЗС на БФС и легенда на “Етър” Бончо Генчев.
За първи път бе връчена награда, учредена от спортния сайт “Велико Търново спорт”, която ще се присъжда на Проспериращ млад талант на “Етър”. Тя стана притежание на Кольо Станев, който е водещ състезател на юношите старша възраст с треньор Никола Велков. На 15 г. дебютира за мъжкия отбор на “Етър” за купата на България, а от януари т.г. Красимир Балъков го взе за постоянно в първия състав. На 1 септември т.г., едва 16-годишен, Кольо Станев направи и своя дебют в елита с “Етър” в мача срещу “Септември”. За първи път от 21 г. футболист от ДЮШ на “Етър” прави дебют директно в елита.
Станев получи специална статуетка, връчена му от спортния редактор Анатоли Петров, който заяви, че наградата ще бъде ежегодна и стимул за младите таланти от клуба, а развиването на школите и даването на път на младите български играчи в големия футбол е единственият начин да имаме силен национален отбор и успешен български спорт.
Анатоли ПЕТРОВ
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново