Стефания Димитрова втора за Купа “БФО” по ски ориентиране

Публикувано на пт, 1 февр. 2013
277 четения

73 състезатели застанаха на старт в надпреварата по ски ориентиране за Купа “Българска федерация по ориентиране”. Състезанието в дисциплината суперспринт предшестваше държавно първенство по ски ориентиране, което ще се проведе през тази седмица край язовир Широка поляна в Родопите. В елитната група при жените, които се състезаваха по трасе с дължина 2,8 км, Стефания Димитрова спечели сребърен медал. Състезателката на клуб “Браун тим” спря хронометрите на 18:52 минути и бе изпреварена само от Антония Григорова-Бургова от “А. Логистик” (София). При мъжете най-бърз бе Станимир Беломъжев от “Хемус” (Троян).
Рекорден брой участници – 196, са заявените в средната дистанция за предстоящото държавно първенство по ски ориентиране. Със сериозна по численост и класа група ще се представи в първенството великотърновският клуб по ориентиране “Браун тим”. Отборът се води от топсъстезателите Николай и Стефания Димитрова.
“Ще участваме с 12 мъже, 5 жени, 3 ветерани и 6 юноши и девойки. За първи път ще имаме отбори в щафетите при юноши и девойки. Желанието ми е да спечелим титлата при мъжете в елита, тъй като досега на ски ориентиране имаме сребърни и бронзови медали отборно. Мъжката ни щафета е добре комплектована и очаквам сериозна конкуренция от “НСА-Сивен”, “Хемус” и “Бегун” в борбата за златото”, коментира президентът на “Браун тим” Николай Димитров.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново