Старшата на “Етър 1924” завърши с унищожително 15:2 над “Левски”

Публикувано на чт, 23 май 2013
573 четения

По подобаващ начин приключи участието си в първенството на подзоновата група юношеският тим старша възраст на “Етър 1924”. Възпитаниците на треньора Борислав Евтимов отнесоха с унищожителното 15:2 съперника си “Левски” (гр. Левски) и финишираха убедително на първото място в класирането.
Етърци завършват сезона без загубен мач – със 17 победи и три ремита в 20-те си срещи, вкараха 90 гола и допуснаха само 13.
За мача в Дебелец гостите пристигнаха с човек по-малко, а опитите да спрат атаките на “виолетовите” с изкуствени засади претърпяха пълен крах. До 12-ата минута великотърновци вече бяха дръпнали с 3:0 с попадения на Ивайло Тодоров, Цветан Петров и Михаел Павлов.
В мрежата на гостите продължиха да падат гол след гол. Захари Захариев набързо наниза две попадения, последваха голове и на Ивайло Тодоров, Денис Даилов от дузпа, Цветан Петров и Калоян Калчев.
В 48-ата минута при 9:0 гостите върнаха едно попадение чрез Искрен Мирославов, а после Любомир Борисов вкара за 9:2, колкото съвсем да раздразнят домакините. През втората част Светослав Йорданов и Калоян Калчев още по веднъж матираха отбраната на гостите, а Захари Захариев и Димйтър Цонев се разписаха още по два пъти, а Цветомир Додуров нацели гредата.
Другите резултати от последния кръг: Спартак – Локо (Др) 2:2, Гигант – Чавдар 0:4, Локо (ГО) – Ситомир 8:0, Янтра – Павликени 1:0, Трявна – Академик 0:8.
Така с 54 точки “Етър 1924” завърши първи и придоби право да продължи напред в квалификациите за националната група. По регламент етърци първо трябва да срещнат на 29 май “Монтана” за определяне на първенеца на Северозападна България, който после ще играе бараж с победителя от мача “Дунав” (Русе) – “Шумен”. Друг е въпросът, че ако “Етър 1924”, както се очаква, не получи лиценз за догодина, старшата възраст няма да има право да играе в елита.
Бъдещето на този отбор ще зависи от това кой ще е новият клуб в града – най-вероятно ще влезе към школата и ще стане основата на новия “Етър В. Търново”, но още не е отпаднал и вариантът при идване на “Любимец” в старата столица да играе от негово име в националната младежка група.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново