Старата столица за шести път приема “Писта В. Търново” (видео)

Публикувано на чт, 25 Апр. 2013
791 четения

За шеста поредна година Велико Търново ще бъде домакин на автомобилното състезание “Писта В. Търново”. “Интересът  винаги е бил голям, само Русе ни конкурира по публика. Провеждаме го за шести пореден път, като отново откриваме сезона в България. Този път първият кръг беше в Гърция, но ние отново сме първата надпревара за страната”, поясни председателят на “Етър Рейсинг” Димитър Стефанов, който е и директор на състезанието. Почетен председател на организационния комитет е кметът Даниел Панов, зам.-председател – Николай Ашиков. Рейс директор е Валентин Бонев, шеф на сигурността – гл. инсп. Николай Иванов, шеф на техническата комисия – Георги Вълчев. Организатор е СК “Етър Рейсинг”, а съорганизатнори – БФАС, община В. Търново и СК “Мегапорт”.

Дължината на трасето е 2650 метра и на него ще се състезават три групи автомобили – Super (автомобили до 1600см3), RS (автомобили от 1600см3 до 2000см3) и Maxi (автомобили над 2000см3). 52 заявки на участници са постъпили до момента – 24 в клас Super, 17 в клас RS и 11 в клас Maxi.

Сред фаворитите отново са Илия Царски, Константин Маршавелов, а редом до тях т.г. ще кара легендата на българския автомобилизъм Владимир Илиев. Той е бивш национален автомобилен състезател, каскадьор и баща на петкратния автомобилен шампион Димитър Илиев.

В събота от 8:30 ч. пред общината е техническият преглед, а от 13:00 ч. започват тренировките за време. Официалният старт е в неделя от 11:00 ч., като преди това е откриването. Награждаването на призьорите ще бъде в 13:00 ч. до Сентрал мол.

Анатоли ПЕТРОВ
видео:Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново