Станислав Генчев: “Надявам се да победим и да се класираме за Лига Европа”

Публикувано на вт, 28 май 2019
213 четения

Станислав Генчев – настоящият помощник-треньор на “Етър”, който от следващия месец ще наследи Красимир Балъков след поемането му на националния отбор, говори за очакванията си за мача с “Левски”.
– Г-н Генчев, готов ли е “Етър” за решаващия бараж срещу “Левски”?
– Отборът ни е готов. С представянето си през цялата година показахме, че заслужаваме да стигнем до такъв мач. Надявам се във вторник да покажем истинските си възможности и да се класираме за европейските турнири.
– Това, че ще играете в София, предимство ли ще е за вашия отбор, тъй като може би ще играете по-необременени?
– Без значение къде е мачът – в София или Велико Търново, при всички случаи нашият отбор ще е по-освободен психически. Напрежението ще е върху “Левски”. Щеше да ни е по-приятно мачът да е пред наша публика, но и като гости играем доста успешно, така че се надявам да направим добър мач и да си свършим работата.
– Малко не ви стигна да се класирате в първата шестица, но сега пък имате реален шанс да играете в Европа. Вашите футболисти мотивирани ли са?
– Това, че малко не ни стигна да влезем в шестицата, може да се окаже и добра новина, тъй като сега имаме шанс да играем в Европа. Докато иначе щяхме да завършим пети или шести, което не ни даваше такъв шанс. Сега всичко се решава в един мач, всичко може да се случи. Пак казвам, надявам се да покажем истинското си лице и да постигнем победа.
– Имате ли проблеми с контузени, наказани, изморени играчи?
– Изморени не би трябвало да има. Нашите футболисти са изключителни професионалисти и живеят като професионални играчи. Умора няма да има и както споменах, напрежението ще бъде в “Левски”. В един такъв мач психическото напрежение оказва много по-голямо влияние, отколкото физическата умора. Така че при нас всичко е ОК и не трябва да имаме проблеми от това естество.
– Преди години играхте в “Левски”, имате ли добри спомени и сантименти от този отбор?
– Аз от “Левски” имам само добри спомени, това е първият ми професионален отбор. Първите шампионски титли и първата Купа на България спечелих с “Левски”, така че винаги ми е приятно, когато се връщам на този стадион. Но в живота на професионалния футболист и по-късно професионалния треньор е така – налага се да се изправиш и срещу отбори, в които си играл. Така че аз ще направя всичко възможно “Етър” да победи “Левски” и да се класира за Европа.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново