Сребро и бронз спечелиха момчетата на “Локомотив” от държавното по борба

Публикувано на чт, 29 окт. 2020
54 четения

Емил Ангелов е със сребърен медал, а Мартин Милев с бронзов от последното за сезона държавно първенство по борба. СКБ “Локомотив” участва с 4 състезатели в Държавния лично-отборен шампионат по свободна борба за момчета в Петрич, в конкуренция на 180 състезатели от 43 клуба. В категория 57 кг, където се конкурираха 22 състезатели, Емил Ангелов стигна до финал след четири тежки срещи. В първия кръг той победи Никола Ковачев от “Черноморец” (Бс) с 12:4 точки. Във втория тушира Александър Желев от “Илия Павлов” (ВТ), в третия отново с туш се наложи над Денис Ивелинов от Добрич. На полуфинала Емил победи със 7:4 Исмаил Косеин от “Левски”. Тежката програма обаче изцеди силите на “локомотивеца” и на финала той отстъпи на Хамди Басри. Въпреки че остана със сребърния медал, деветокласникът на ПГЛПИ “Атанас Буров” остави прекрасни впечатления от изявите си на тепиха.
Първи медал в републиканско първенство спечели в кат. 48 кг Мартин Милев. Той е осмокласник в ПГЕЕ “М. В. Ломоносов” и има още една година в тази възрастова група. Мартин започна с победа над Никола Колев от Русе с 12:9. Във втория кръг победи с технически туш Нурай Селиман, също от Русе. На полуфинала обаче загуби от бъдещия шампион Никола Стефанов от Сливен. В малкия финал за третото място Мартин тушира Николай Ламбру от “Илия Павлов” (ВТ).
В кат. 62 кг Николай Момъков остана изненадващо на 7-мо място, въпреки добрия старт. Той започна с две победи с туш над Аднан Тамров от Търговище и Ерай Камил от Разград. Последва загуба от бъдещия шампион Ердал Галип от “Черноморец” (Бс). Заради подценяване на противника в репешажите Николай допусна изненадваща загуба от Илия Илиев от клуб “Станка Златева” и остана извън борбата за медалите.
Четвъртият представител на “Локомотив” – Николай Ангелов, в кат. 52 кг остана извън десетката.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново