Срамна загуба на “Етър” с 0:5 от „Локо” (Пд)

Публикувано на сб, 5 окт. 2019
504 четения

„Етър” допусна една от най-срамните си загуби на стадион „Ивайло”, като падна с 0:5 от „Локомотив” (Пд). Предишното подобно поражение бе с 0:6 от „Лудогорец”, но то поне бе от осемкратния шампион на България.

Росен Кирилов направи една промяна в състава, като на мястото на Крум Стоянов игра Христофор Хубчев. В игра се завърнаха и Руменов и Пехливанов, нямаше ги Дани Младенов, Боджадж и Колев.

Мачът започна кошмарно – още в 4-ата минута Ожболт бе намерен отдясно и прокара топката под плонжа на Христо Иванов за 0:1. Малко след това Димитър Илиев бе изведен и стреля, но вратарят улови. Гостите определено впечатлиха с играта си, докато опитите за атака на етърци стигаха едва до 30-ия метър пред вратата, а защитата продължи да прави груби грешки. Единствената възможност бе в 36-ата минута, когато Ковачев опита полуцентриране-полуудар, уловен от вратаря Луков.

Само след две минути „виолетовата” защита бе направо развинтена и Димитър Илиев покачи на 0:2. Отново той бе съборен в наказателното поле в края на полувремето и от дузпа вкара за 0:3.

„Етър” опита да промени нещата след почивката, но първо удар на Хубчев бе уловен от вратаря, а в 62-ата минута удар на Дост с глава бе изваден от Луков в корнер. Пред отсрещната врата Георги Илиев стреля в ръцете на Христо Иванов, но в 71-ата минута след корнер Стивън Езе с глава направи 0:4. След този гол от публиката се чуха призиви към Росен Кирилов за оставка.

До края мачът стана двуостър, което не бе от полза за домакините. В 75-ата минута Руменов намери Ивайло Димитров, който стреля, но Луков успя да извади в корнер. После Ожболт пропусна сам срещу вратаря, а в 88-ата минута топката се отби от гърдите на Христо Иванов и Стивън Езе оформи крайното 0:5.

„Етър”: Хр. Иванов, Илиев, Ив. Иванов, Дюлгеров, Хубчев, Станоев, Пехливанов (60 Дост), Руменов, Ковачев, Гади (52 Станев), Димитров.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново