Спортният министър Красен Кралев обеща средства за северните зали на „Ивайло”

Публикувано на сб, 12 окт. 2019
453 четения

Спортното министерство ще отпусне средства за ремонт и на северните зали на спортния комплекс „Ивайло”, а още тази есен трябва да стартира и изграждането на тренировъчния терен западно от стадиона със средства на УЕФА. Това стана ясно по време на визитата на министъра на спорта Красен Кралев във Велико Търново. Той дойде по покана на „Етър” и организаторите на мача с ветераните на „Манчестър Юнайтед” и с интерес изгледа шоуто, като след края му заяви шеговито, че красивият гол със задна ножица на Бончо Генчев „се брои за четири и реалният резултат е 4:4”.

Преди това Кралев посети и новия терен до Спортното училище и се срещна с представителите на спортните клубове от града. „Имах възможността да разгледам спортната инфраструктура. Знаете, че държавата отдели изключително много средства, за да се възстанови стадион „Ивайло”. Бях днес и във възстановеното Спортно училище и на новия тренировъчен футболен терен. В него държавата инвестира 700 000 лв. Теренът ще позволи на учениците от Спортното училище и на децата от школата на „Етър” да водят пълноценни тренировки.

Инвестирахме доста средства да се възстанови осветлението на стадион „Ивайло”, защото „Етър” е един от водещите отбори в първенството и заслужава добър стадион. Разгледах обновените южни зали, а после и северните. Там имаме проект да се инвестират средстства, за да бъдат възстановени и те по подобие на южните. Ще продължим да подпомагаме спорта във Велико Търново, защото имате и много спортна история”, коментира министър Красен Кралев.

Срещата с клубовете се превърна в оживена дискусия, на която Антоанета Селенска, Никола Велков, Иван Балъков, Лако Лаков, Христомир Христов, Савина Ганчева и много други ръководители на клубове благодариха за направеното досега, но и поставиха още редица въпроси – за закрита зала, за тепихи, покриви и още ред текущи проблеми. Гимнастичките ще получат нов килим следващата седмица, борците ще получат нов тепих, ангажира се спортният министър.

„Основният проблем е със състоянието на базата. Много е направено досега, чух много благодарности към кмета Даниел Панов. Значи общината се грижи, а ние като другият партньор трябва да помогнем с държавни средства там, където не достигат общинските. До следващото лято трябва да е направен ремонтът и на северните зали”, заяви Красен Кралев.

„Проектът е за 320 000 лв., има още шест зали за ремонт. През 2014 г. тогавашното правителство ни отряза средствата за северните зали, дощло е време да се направи и това. Напълно готов е теренът до Спортното училище. В понеделник е комисията за въвеждането му в действие и от вторник то трябва да отвори врати. После ще бъде пуснато и осветлението. Аз съм много приятно изненадан от качеството му”, коментира Даниел Панов.

За тренировъчния терен западно от стадиона има решение на Общинския съвет още от 30 август 2018 г. Даниел Панов е говорил с изп. директор на БФС и очаква още тази есен проектът да стартира със средства по програма на УЕФА.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново