Скандал и бой прекъснаха мача на “Павликени” в гр. Левски

Публикувано на вт, 9 май 2023
1105 четения

Мачът между “Левски-2007” и “Павликени” от Трета лига бе прекъснат след масово меле на терена, последвано от нахлуване на публика на домакините за саморазправа с павликенски футболисти. След инцидента гостите отказаха да доиграят срещата с опасения за сигурността си.
“В 42-та минута след груба игра на домакините, които щяха да счупят крака на Ивайло Маринов, на терена стана меле. Футболистите се сбиха, а публиката нахлу на игрището и започна саморазправа с нашите играчи. Охраната се намеси бързо, но тези двама души какво можеха да направят срещу толкова зрители… Мачът беше прекъснат, като казаха, че трябва да дойде полиция. Дежурният делегат, съдията и двамата треньори обсъждаха ситуацията. Обадихме се на кмета на Павликени инж. Емануил Манолов, който чрез мен помоли нашите футболисти да излязат и с мъжка игра да спечелят победата. Но момчетата бяха уплашени и заявиха, че се страхуват за живота си, след което отказаха да продължат мача. След това реферът свири край на срещата”, сподели дикторът на двубоя Иво Костов.
Според домакините пък, след като техният нападател Венцислав Миленов е извършил нарушението, е бил ударен от Атанас Фиданин и Никола Василев от “Павликени”. Тогава на терена влязъл бащата на Миленов и още един зрител, които “не докоснали никого”, а след като дошла и полиция, реферът решил да продължи мача, но гостите си тръгнали.
ОФК “Павликени” излезе с позиция, в която се казва: “Домакините заложиха на груба игра, която бе напълно толерирана от рефера Даниел Иванов. В края на първата част Ивайло Маринов бе грубо фаулиран. Лежейки на земята, играч на домакините започна да му нанася удари. Павликенчани опитаха да защитят колегата си, след което целият отбор на “Левски-2007” им се нахвърли и на терена настана меле. Публиката на домакините нахлу на игрището и атакува с удари павликенските футболисти. Играчите се прибраха в съблекалнята уплашени и заявиха, че се страхуват за живота си, след което отказаха да продължат мача”. Мнението си по темата сподели и кметът на Павликени инж. Емануил Манолов, който заяви в социалните мрежи: “Решението на БФС на този официален и масово празнуван празник Гергьовден да има редовен кръг от първенството във всички лиги е “меко казано” безотговорно, необмислено и опасно. Недостатъчна охрана и обезпеченост от страна на съседите ни от Левски. И въпреки това трябваше нашите състезатели да покажат смелост и мъжество. Лесно е да играеш у дома срещу Малчика, Дреновец и вторите отбори на Враца и “Етър”. Моите уважения към споменатите”.
Казусът очевидно ще се решава тепърва от Дисциплинарната комисия към ЗС на БФС – Велико Търново. Има видеозапис от инцидента, който е предоставен на Зоналния съвет.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново