СК “Зоки” спечели 31 квоти за Световните танцови финали

Публикувано на вт, 17 Мар. 2020
360 четения

31 квоти за Световните танцови финали спечели СК “Зоки” на провелата се на 7 март във Варна Световната танцова квалификация „Dance star”, с която клубът започна блестящо новата спортна година. За жалост поради настоящата ситуация, клубът най-вероятно няма да може да пътува за финалите в Хърватска.

Най-силните изпълнители от цяла България показаха своите нови хореографии в различните стилове: Модерн-контемпорари; Оупен-свободен стил; Акробатичен танц; МТВ; ХИП-ХОП и Брейк; Балет; Лирикъл; Етно; Мюзикъл и Джаз. Състезанието беше с ранг на световна танцова квалификация на Световната марка “Dance Star”.

Голямо признание от международното жури и висока професионална оценка, е че 31 танца спечелиха квоти и са допуснати  до най-голямото танцово събитие в света „Dance Star Finals” в гр. Пореч, Хърватска.  Седем от хореографиите с високите си оценки се класираха за Лига „А”, която е за професионалисти.

Солистите се бориха за парична награда от 300 евро и чест за нас е, че Виктор Цветанов от СК “Зоки” ги спечели и беше избран за най-добър солист на състезанието.

“Равносметката е 14 първи, 13 втори и 10 трети места за клуба, като почти нямаме танц, който да не е в челната тройка. Солистите, които спечелиха право да представят България на световните финали са: Калина Косева с 2 сола, Виктор Цветанов, Елия Стоянова, Младен Христов с две сола и Ема Павлова ще се състезават в Лига „А” при професионалните танцьори, Сияна Чанова, Дана Йорданова, Илинда Маркова, Станислава Коева, Аделина Асенова, Ивена Коджейкова, Полина Кинова, Дани Йорданова, Преслава Драгомирова, Траяна Петрова, Емили Миленова, Маринела  Люцканова и Елизабет Маринова спечелиха квоти със солата си и ще се състезават в Лига „В”.

Благодаря на  състезателите за положения труд, на родителите за доверието точно ние да обучаваме децата им, на треньорите, които работят в СК ”Зоки”: Евгения Рачева – художествена гимнастика, Стефан Недев – акробатика  и Полина Кинова – класически балет, без които нямаше да е възможно всичко това.

Напълно сме наясно, че при създалата се обстановка няма да рискуваме здравето на децата ни и тази година няма да пътуваме за Хърватска, но чест и гордост за нас са постигнатите резултати. С нетърпение очакваме да се върнем в залата и да продължим да създаваме шампиони!”, коментира Зорица Радловска.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново