СК “Зоки” започна силно годината, спечели “Bulgaria Grand Dance cup”

Публикувано на пт, 3 февр. 2023
750 четения

СК “Зоки” започна много силно новата състезателна година, като спечели “Bulgaria Grand Dance cup” за най-висок рейтинг на Националния танцов конкурс “Земна магия”. Великотърновският клуб участва с 25 танцьори в столицата, като с показаната техника и високо ниво на изпълнение на хореографиите си спечели 22 първи места, 11 втори и 5 трети в най-силните стилове – опън танцово шоу, акроденс, контемпорари, мюзикъл, лирикъл и характерни танци. “Зоки” спечели и купа Гран при за стил мюзикъл, както и квоти за всичките си танци за Световния танцов турнир, който ще се проведе през март във Виена.
При най-малките, възрастова група мини, със соловите си изпълнения злато спечелиха Никол Филипова, Ана Карина Широкова и Радина Мечкова. Дуетът Дариян Славчев и Пламенна Душкова се класираха на първо място и с двата си дуетни танца. Двата групови танца “Карибски пирати” и “Пепеляшка” също взеха първо място.
Във възраст деца със злато се окичиха Ная Стоянова с двете си сола в стил МТВ и характерен танц, Сияна Чангова с танца “Велма” в стил мюзикъл, дуетът в стил акро Дана Йорданова и Сияна Чангова, както и двата им групови танца “Дърво без корен”, стил танцово шоу, и “Матилда” – стил мюзикъл.
При юношите на първо място са Калина Косева със соло в стил лирикъл, Ема Павлова и Калина Косева с дуета си в стил танцово шоу, както и четирите групови танца в тази възраст. При най-големите – възрастова група сеньори, за първото място са пребориха Елизабет Маринова със соло в стил лирикъл и дуетът Младен Христов и Полина Кинова в стил характерен танц.
Продължава усилената подготовка на децата в клуба, тъй като след по-малко от месец състезателите ще се борят за световни титли в Австрия. В СК “Зоки” работят балетен педагог, треньор по художествена гимнастика, треньор по акробатика и хореограф по хип-хоп. “Продължаваме набирането на деца за сформиране на групи за начинаещи. Също така набираме и танцьори и гимнастици с опит за попълване на сегашните групи, с които да представим както Велико Търново, така и България на предстоящите републикански и международни турнири, конкурси и фестивали. Благодаря на всички танцьори от клуба, че с представянето си ме накараха да съм горда, че съм техен треньор! Благодаря на другите треньори от клуба – Елизабет Маринова, Евгения Рачева, Стефан Недев, Мартина Павлова и Полина Кинова, защото тези резултати са благодарение на съвместната ни работа, и не на последно място на всички всеотдайни родители за подкрепата и разбирането”, коментира Зорица Радловска.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново