Силен “Етър” изпусна победата в края

Публикувано на пн, 9 Дек. 2019
142 четения

“Етър” изпусна крайно важна победа като гост над “Царско село”, като водеше с 2:0 до 89-ата минута, но домакините измъкнаха равенство 2:2. “Виолетовите” оставиха много добро впечатление с играта си, а треньорът Калоян Чакъров води перфектно тактически мача, което само направи разочарованието от изпуснатата победа още по-голямо.
Изненадата бе още в стартовия състав, в който за пръв път като титуляри фигурираха Иван Скерлев и Дино Мартинович, Иван Иванов бе оставен сред резервите, а в групата попадна и Иван Петков. “Виолетовата” защита игра много организирано, без всякаква паника, а Скерлев направи много силен мач, както и Милчо Ангелов. Дино Мартинович също бе на ниво, вкара важен гол, но пропусна да реши мача при 0:2 от чиста позиция.
Още в първата минута “Етър” бе ощетен – след центриране на Скерлев Карбониери игра с ръка в наказателното поле, но реферът Железов си замълча. На тежкия заледен терен при студено време и силна мъгла “Етър” прие играта в половината си, но се бранеше организирано и търсеше ситуации за атака.
Първото полувреме очаквано не предложи много положения. Два-три далечни удара не затрудниха вратаря Христо Иванов, а най-добрата възможност за “болярите” бе в 23-ата минута, когато Мартинович центрира чудесно отдясно и Милчо Ангелов стреля, но вратарят улови.
“Етър” нанесе двоен удар в началото на втората част. В 55-ата минута Ангелов бе изведен отдясно срещу вратаря и прокара топката за 0:1. Само след пет минути Светльо Ковачев центрира чудесно отляво и Дино Мартинович засече топката – 0:2! Всичко в мача можеше да се реши в 72-ата минута, когато Мартинович отново бе изведен сам срещу вратаря, но вместо да реши нещата с трети гол, диагоналният му удар мина покрай гредата.
Калоян Чакъров подсили защитата с Артюнин на мястото на Мартинович и мачът вървеше към така жадуваната победа. Уви, в 89-ата минута първо се подхлъзна Ковачев, топката се отби ог Боджадж, който също се подхлъзна и Бахамбула отблизо намали на 1:2. Вместо да се приберат и да опазят резултата, етърци се втурнаха в атаки и след няколко последователни грешки на Боджадж в края на триминутното добавено време топката отляво бе центрирана и Карбониери с глава зарадва домакините – 2:2.
“Етър”: Хр. Иванов, Илиев, Дюлгеров, Скерлев, Кр. Стоянов, Пехливанов (88 Дост), Н. Колев (33 Ковачев), Ив. Стоянов, Боджадж, Мартинович (79 Артюнин), Ангелов.

Калоян Чакъров: “Не взехме това, което заслужавахме”

“Не ни достигна футболна зрялост. При добре проведен мач, водейки 2:0, не трябваше да се водим по емоциите и да търсим трети гол. И в предишните мачове допуснахме тези слабости. Разочарованието е голямо, ще трябва да работим и да ги изчистим. Възможно е да има липса на концентрация. Аз го отдавам на голямото желание за победа днес. Много съм доволен от начина, по който футболистите интерпретираха моите идеи, съжалявам много, разочарованието в нашите редици е голямо.
Трудно можем да заместим голмайстор като Дани. Благодарим му много и му пожелахме успех. Ситуацията в отбора не е спокойна. Затова имахме нужда от победа, за да вдигнем самочувствието и да посрещнем следващия мач със спокойствие. Не е наша работа да коментираме какво става по горните етажи, стараем се да водим нормален тренировъчен процес и да вземем максимума от мачовете. На футболистите им тежи единствено натрупването на лоши резултати. Играхме много добре, но не взехме това, което заслужаваме.
Традиционно не играем много успешно срещу “Ботев” (Враца). Нека първо минат емоциите, защото в момента футболистите са много разочаровани. Ще направим всичко възможно да вдигнем настроението и да играем добър футбол. Дано дойде нашата вярна публика и ни подкрепи, надявам се, да победим.”

loading...
Пътни строежи - Велико Търново