Шоу обещаха звездите на “Манчестър Юнайтед” в мача срещу шампионския “Етър” (снимки)

Публикувано на чт, 10 Окт. 2019
863 четения

Не се притесняваме от “Етър”. Вярно е, че вече не сме толкова бързи, но очакваме да се забавляваме, бяха едни от първите думи на ветераните на “Манчестър Юнайтед” за днешното шоу срещу шампионския отбор на “Етър”.
Англичаните бяха посрещнати на терена на стадион „Ивайло” с изпълнения от българска гайда, както и традиционно с хляб и сол. 13 бивши футболисти на „червените дяволи” пристигнаха за мача срещу шампионския тим на Етър от 1991 г. Сред тях са Лий Мартин, Дейвид Мей, Ник Кълкин, Сами Макилрой, Дани Уебър, Майкъл Грей и др. По-късно британците ще гледат аудио-визуалния спектакъл „Звук и светлина“ и ще имат среща с досегашния кмет Даниел Панов. После ще гостуват и в местния Клуб Седем, където ще разговарят със своите фенове.
“Вече гостувах тук на събора на Манчестър Юнайтед и беше великолепно, реших, че трябва да се върна отново заедно с моите съиграчи. И то точно във Велико Търново, а не в някой друг град”, заяви Лий Мартин.
Мачът между ветераните на Етър и Манчестър Юнайтед е кулминацията на визитата и се очаква с огромен интерес. Двубоят е от 19:30 ч. на стадион „Ивайло” в две полувремена от по 35 минути. Специална бира за мача пусна един от спонсорите на проявата „Бритос”, бутилките са с етикет на самия двубой и ще се предлагат и по трибуните.
Англичаните цитираха с огромно уважение имената на Стоичков, Бербатов и Стилиян Петров, с които са имали честта да бъдат заедно на терена. Спомнят си и първия българин във Висшата лига Бончо Генчев.
Програмата започва още в 17 ч., като настроението на всички ще подгряват DJ Miss Party и шоуменът Шкумбата, който ще е и коментатор на мача. Преди него предстои и турнир между деца от школите. В третата минута ще бъде почетена паметта на легендата Трифон Иванов.
За първи път от 20 години в България се завърна украинският таран Игор Кислов, който е първият чужденец – шампион на България и първият играч на бившия СССР – първенец на друга страна. “Не съм идвал тук от почти четвърт век, градът е коренно различен, стадионът обновен. Следя и мачовете на “Етър”. Тренирам деца в частна школа и имам семеен бизнес. За първи път се виждам със съотборниците си, дори не ги познах, освен Киряков. Чудесна идея на организаторите, очаквам да стане голямо шоу”, сподели Игор Кислов. От Англия дойде Румен Данков, от Австрия – Мирослав Байчев. Звездният тим се допълва от Николай Донев, Бончо Генчев, Илиян Киряков, Цанко Цветанов, Сашо Христов, Георги Георгиев, Адриян Гайдарски, Генчо Генчев, Стефан Лъхчиев и др., а от скамейката ще бъде воден от изтъкнатия треньор Георги Василев.
Анатоли ПЕТРОВ
сн. Даниел ЙОРДАНОВ и Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново