ШК “Етър” стана комплексен шампион на България по шахмат!

Публикувано на нд, 3 сеп. 2023
301 четения

ШК “Етър” вече е клуб № 1 в България по шахмат! В Кранево завършиха отборните шампионати на България по шахмат за юноши и девойки, момчета и момичета по класически, ускорен шахмат и блиц. Участието на съставите на Шахматен клуб “Етър” бе най-успешното в цялата история на великотърновския шахмат. Етърци са на първо място комплексно в България!

Бяха извоювани три титли – при девойки до 14 г. на класически шахмат, при девойки до 18 г. на ускорен шахмат и при юноши до 18 г. на блиц. Трите сребърни отличия бяха за “Етър” – на юношите до 14 в класиката, в ускорения шахмат и в блица, а бронзовите – за юношите до 18 в класиката и за момчетата до 10 в ускорения шахмат и блица. Принос за този грандиозен успех имат абсолютно всички – състезатели, родители и треньорът на клуба международен майстор Светла Йорданова. Всичко това бе постигнато в условия на много сериозна конкуренция – отличия завоюваха 17 клуба от цялата страна.

Медали спечелиха всички състезатели от ШК “Етър”. Те заслужават отново да изброим имената им, защото постижението наистина е историческо: Никола Великов, Стилиан Ангелов, Кристиан Ангелов, Николай Цеков, Юлия Басова, Полина Басова, Стефани Бижева, Данаил Попзафиров, Мартин Кънчев, Алекс Енев, Петър Симеонов, Виктор Стоядинов, Мариян Караиванов, Калоян Стоянов, Ивайло Капарашев, Радосвет Арабаджиев. Почти всички остават в същите възрастови групи и през 2024 г. и вярваме, че ще донесат още слава на “Етър”! С тези първенства държавният календар при младите състезатели за годината приключи. Предстоят участия в открити турнири и много, много упорити тренировки, за да затвърди ШК “Етър” позициите си на клуб № 1 в България!

От 2 октомври започва и записването на желаещи да тренират в залата в Спортен комплекс „Ивайло“. Шахматът, освен спорт, развива редица качества у подрастващите, които им помагат да са успешни в учението и в живота. А някой може да достигне и върховете в този спорт, в който имаме и традиции, и световни успехи на най-високо ниво.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново