ШК “Асеневци” със сребро в Нова Загора

Публикувано на ср, 2 Окт. 2019
62 четения

Сребърен медал взе ШК “Асеневци” от открития турнир по шахмат в Нова Загора, събрал 134 участници. Клубът бе представен от петима състезатели: Денислав Христов, Пресиян Йорданов, Ивелин Стефанов, Теодор Тутеков и треньора Георги Галунов.
Младата надежда от Горна Оряховица Теодор Тутеков завърши с 4 т. от 8 възможни и се окичи със среброто при 8-годишните. Той завърши с еднакви точки със своя конкурент, но втори допълнителен показател отреди първото място на Станислав Тошкин от Пазарджик. Денислав Христов показа много добра игра и завърши с 4 т., борейки се за златото при 14-годишните до последния кръг. Ивелин Стефанов и Пресиян Йорданов също се представиха достойно и завършиха съответно с 3.5 и 3 т.
Най-тежка бе задачата на треньора и ръководител на групата Георги Галунов, който съвместяваше турнира с отговорността си към децата. С 5 от 8 възможни точки и добро представяне финишира той, като показа на малките възпитаници на ШК “Асеневци”, че любовта към древната игра става все по-силна с годините.
“Обичам работата си на треньор, но когато гледам как някой играе шах, веднага в мен се събужда желание и аз да преместя фигурите. Затова реших да приема предизвикателството да съм играещ водач и треньор. Децата бяха много съсредоточени в своите партии и даваха всичко от себе си, за да надиграят противниците си”, сподели Георги Галунов.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново