Сенегалски принц подписа с „Етър“!

Публикувано на ср, 27 сеп. 2023
1173 четения

Истински принц от Сенегал е най-новото попълнение на „Етър“. Неговото име е Серин Шейх Мбаке Мадина Файе, а във футболните среди е известен като Принс. Роден е на 6 февруари 2002 г. и играе като централен защитник, а вече дебютира за „виолетовите“ в контролата срещу „Берое“ неотдавна. Физически е много здрав, висок е 190 см и играе с двата крака. Вчера двете страни официално подписаха договор и Принс започна тренировки с „болярите“.

Той е родом от Сенегал, където започва футболната му кариера, в последните две години е играл във втора дивизия на Дания, където е капитан на местния „Колдинг“. Любопитното е, че произхожда от благородническо потекло, като предците му са създали град Мбаке в Сенегал и той е истински африкански принц. Мбаке е основан в рядко населената пустиня на Източен Баол през 1796 г. от прадядото на Шейх Ахмаду Бамба Мбаке и е известен център на ислямското обучение. Сега заедно с близкия Туба наброяват 500 000 души.

Трансферът на Принс е реализиран от мениджърска агенция у нас, която е с партньори в Белгия, които имат участие в африканска академия за футболисти и селектират играчи от целия континент. Имат представителство в Полша, Дания и Кипър, а Принс е първият им футболист, който подписва с български клуб. Предстои оформянето на работната му виза, за да може снажният бранител да направи и официален дебют за „виолетовите“.

Анатоли ПЕТРОВ
сн. авторът

loading...
Пътни строежи - Велико Търново