Седем медала спечели СКМП “Царевец-ВТУ”

Публикувано на ср, 5 Дек. 2018
61 четения

Силно представяне направиха състезателите на СКМП “Царевец-ВТУ” на държавното първенство по плуване за юноши и девойки старша възраст (15-17 г.). Възпитаниците на Панайот Паздерков спечелиха седем медала. В шампионата взеха участие 230 плувци от 47 клуба.
Тонислав Събев е със златен медал на 200 м съчетано плуване, сребърен на 50 бруст и бронзов на 200 гръб. Брат му Симеон Събев спечели два сребърни медала – на 50 и 100 м бътерфлай, а на 100 м съч. плуване е с бронз. При девойките Йоана Христова спечели сребърен медал на 400 м съчетано плуване.
“Постигнахме много силни резултати и най-важното е, че братята Събеви покриха нормативи за националния отбор, което от своя страна е заявка за участие през 2019 г. на Балканските игри и силния международен турнир “Мултинейшън”. Предстоящия уикенд ни предстои участие в държавното първенство по плуване за юноши и девойки младша възраст (13-14 г.) в Пловдив, а от 19 до 22 декември ще участваме в държавното за мъже и жени, което ще се проведе в столицата”, заяви Панайот Паздерков – председател на СКМП “Царевец-ВТУ”.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново