Състезатели на “Хемус” – в подножието на медалите на Европейското по пумсе

Публикувано на чт, 11 апр. 2019
65 четения

Състезателите на Таекуондо център “Хемус”, които участваха в Европейското първенство по пумсе, са сред най-добре представилите се българи, макар че останаха без медали. България бе представена от 19 състезатели на шампионата в Кемер, Анталия.
Само 0,08 т. разделиха от медал при кадетките индивидуално Ния Цанкова, която на полуфинала с много силно изиграни форми беше с четвърти резултат, но остана на пето място в крайното класиране. Силна игра и 6-о място извоюва българската тройка кадетки. Новосформираната тройка с участието на Милица Петрова от “Хемус таекуондо център” се нареди на 8-мо място при девойките. Триото при юношите с участието на Йордан Добрев от “Хемус” остана на 0,01 т. от влизане във финала. Европейското първенство бе съпътствано от множество организационни проблеми, но участваха рекордните 633 състезатели от 26 държави. Видяхме, че сме близко до заветните медали, но че състезателите ни трябва да работят още по-усърдно и да имат повече участия в международния календар на пумсе, коментираха от федерацията.
Пумсе-седмицата в турския курорт продължи с Първото европейско плажно първенство, в което отново участваха състезатели на “Хемус”. Тук българите стигнаха до медал чрез двойка в Freestyle Poomsae-Pair – Ася Борисова и Петър Угрински. Въпреки лошия жребий, останалите български състезатели с точна и концентрирана игра регистрираха две пети места в отборните дисциплини – при девойките, където участваха Милица Петрова и Симона Димитрова от “Хемус”, и при мъже над 30 г. с участието на старши треньора на горнооряховския клуб Румен Димитров. При юношите, където участва Йордан Добрев, българите останаха на 6-о място.
“Имахме лош жребий, като се паднахме с традиционно силни страни. Юношите и девойките срещнаха представители на силните държави като Дания. Бяхме на крачка от медалите, но плажното европейско първенство се оценява не технически, както европейско първенство, а само с вдигане на флагчета. Смятам, че технически стояхме добре. За нас като клуб това е трето европейско по пумсе и трето плажно. Въпреки че останахме без медал, това е незаменим опит за нас и за България”, коментира Румен Димитров.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново