Съдийската комисия призна, че “Етър” е ощетен срещу “Лудогорец” и “Локо”

Публикувано на пт, 5 мар. 2021
904 четения

Съдийската комисия на БФС призна за грешките на съдиите в мачовете на “Етър” срещу “Лудогорец” и “Локомотив” (Пловдив). Това направи лично шефът на съдиите Костадин Гергинов на пресконференцията по повод на съдийството, дадена в столицата.
Първата ситуация, която бе онагледена и с видео, бе от мача “Лудогорец” – “Етър” при първия гол на шампионите. “Грешките напоследък ескалират и ги допускат както опитни, така и млади съдии. Ситуацията на мача в Разград е доста тънка. Десподов спира, тъчреферът също спира и изчаква, от дълбочина излиза друг човек, засадата е не очевидна, а очевадна. За късмет при подаването към Кешеру засада няма, но асистент-съдията на 10 м назад, направо в безтегловност. Опитни международни съдии допускат глупави грешки. Нито един отбор не трябва да е ощетяван”, коментира Костадин Гергинов.
“Грешки допускат и младите съдии, на които гласуваме доверие. Нормално е да поверим мача между един от лидерите “Локо” (Пд) и последния в класирането “Етър” на млад съдия. И съвсем неочаквано и там се получиха грешки, които анализирахме, информирали сме съдията и Съдийската комисия взе необходимите мерки. Питахме го младия съдия: Обади ли ти се някой, собственикът имаше рожден ден, това ли ти повлия?”. “Не, г-н Гергинов, никой не ми е казал, аз допуснах грешки.” Има наказани съдии и те са спрени, надявам се, че ще си направят необходимите поуки”, заяви Костадин Гергинов, без да посочва конкретни имена и без да обявява оценките на реферите. Съдийският шеф добави, че правенето на нарядите е съвсем прозрачно и дори покани медиите да присъстват на изготвянето на назначенията.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново