Румяна Пановска единадесета с тима на България на европейското по планинско бягане

Публикувано на пн, 8 юли 2013
541 четения

Андреа Маер (в средата) стана за първи път европейска шампионка по планинско бягане за жени.

Австрийката Андреа Маер спечели първата си европейска титла по планинско бягане, проведено в Боровец. След четири златни медала от световни първенства в дисциплината австрийката триумфира и на континента. Тя беше безапелационна при победата си на връх Ястребец, финиширайки след 8.8 км за 51:49 мин. Валентина Белоти (Италия) се окичи със сребърния медал с време от 52:54 мин, а бронза заслужи Матея Косовей (Слвн) – 53:08 мин. Единствената представителка от областта на 12-ия шампионат на континента Румяна Пановска се подреди на 47-о място от 64 завършили участнички. Състезателката на “Атлетик-91” пробяга дистанцията за 1:04:28 ч. и остави след себе си далеч по- младите ни националки Маринела Нинева и Елена Ранчева. Най-предно класиране от нашите атлетки зае Милка Михайлова. Тя финишира 17-а с време от 57:27 мин. В отборното класиране Михайлова, Пановска и Нинева се подредиха на единадесето място. Италианките триумфираха в отборното класиране. Швейцарките са втори, а на третото място – селекцията на Великобритания.
Шабан Мустафа стана най-успешният български атлет на европейско първенство по планинско бягане. Той се класира девети на дистанцията от 11.8 км и финишира за 59:14 мин. Най-доброто класиране на българин на европеско първенство беше отново на Шабан – 23-о място. С класирането на първите трима българи нашият тим се нареди на 12-а позиция в отборното подреждане на първенството. Шесткратният европейски шампион в планинското бягане Ахмет Арслан (Турция) загуби господството си в дисциплината в България. Той финишира на трето място и беше изпреварен от италианците Бернард Дематеис и Алекс Балдачини.
Президентът на Българска федерация лека атлетика, член на Съвета на Европейската атлетика и председател на организационния комитет на европейското първенство по планинско бягане в Боровец Добромир Карамаринов предаде знамето на ЕА на домакина на следващото първенство на Стария континент през 2014 г. в Гап (Франция).
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново