Руменов и Ковачев подписаха с “Арда”, Крис Гади – в Саудитска Арабия

Публикувано на ср, 8 ян. 2020
129 четения

Двама досегашни играчи на “Етър”, които напуснаха отбора, вече подписаха договори с “Арда” (Кърджали).
Халфът Румен Руменов официално стана първото ново попълнение на “Арда”, след като разтрогна договора си с “виолетовите”. Контрактът на 26-годишния вътрешен халф е за три години. Към полузащитника имаше и интерес от страна на ЦСКА, както и от пловдивдските “Ботев” и “Локомотив”, но в крайна сметка офертата на “Арда” се е оказала по-примамлива.
Второто ново попълнение за кърджалийския клуб е Светослав Ковачев, съобщиха оттам. Той и президентът на клуба Петър Пешев постигнаха споразумение и подписаха договор за една година. Той ще играе в “Арда” под наем от “Лудогорец”, както бе и досега в “Етър”. 21-годишният Светослав Ковачев е младежки национал, като е преминал през абсолютно всички гарнитури на националните отбори.
Нападателят Крис Гади пък подписа договор с тима от Саудитска Арабия “Ал Муязал”. Офанзивният футболист разтрогна договора си с “Етър” и веднага парафира своя контракт с новия си тим. 27-годишният Гади пристигна във Велико Търново през лятната пауза, но не успя да се наложи в тима. Французинът от конгоански произход изигра едва 5 мача за “болярите” и не успя да се разпише нито веднъж. Въпреки това мениджърите му Валид Бученафа и Майез Мустафа успяха да му уредят солиден договор в Саудитска Арабия. “Ал Муязал” е на последно място във втория ешелон на местния футбол. Клубът се надява Крис Гади да помогне за запазване на мястото при професионалистите.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново