Реферите правят проби за коронавирус и покриват физически тестове на 30 май

Публикувано на чт, 28 май 2020
74 четения

Футболните рефери от Северозападна и Североизточна България ще покриват нормативи на 30 май във В. Търново. Решението е на Съдийската комисия на БФС, като физическите тестове ще се проведат на откритата лекоатлетическа писта на стадион “Ивайло” от 9:00 часа. В нормативите ще се включат 21 арбитри, в това число ръководещи срещи в елита и тези със звездички от ранглистата на Втора лига.
През тази седмица елитните ни футболни съдии трябва да минат PCR тестове. До бягането ще бъдат допуснати само тези с отрицателен резултат.
Реферите от Велико Търново започнаха подготовка веднага, след като бе разрешено ползването на лекоатлетическите съоръжения в средата на май. Преди това всеки от тях можеше да тренира само индивидуално, но отворената лекоатлетическа писта на стадион “Ивайло” и обявените нови правила за подготовка позволиха на арбитрите да тренират и на малки групи при спазване на всички противоепидемични мерки. По график те ползват съоръжението три пъти седмично, под ръководството на треньора Свилен Митрофанов.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново