Рефер ограби “болярите” на “Герена”, клубът пуска жалба срещу съдийството

Публикувано на пн, 10 Дек. 2018
154 четения

“Етър” изигра много силен мач срещу “Левски” на “Герена”, като с играта си заслужаване поне реми, както го направи през пролетта, когато завърши 1:1. Скандално съдийство обаче лиши “болярите” от това – в 92-ата минута реферът Никола Попов отмени редовен гол на Иван Петков. Решението предивзика реакция на цялата футболна общественост, която призна ощетяването на великотърновци.
Клубът обяви, че пуска жалба срещу съдийството, в която ще обоснове всичките си претенции. Те са не само за отменения гол на Иван Петков, а и за неотсъдена дузпа срещу Крум Стоянов в 84-ата минута, който бе съборен в пеналта с две ръце от Тиам.
Въпреки че играха без двата си основни дефанзивни халфа Сърмов и Мане, етърци бяха доминиращият тим в началото. Още в 8-ата минута Дани Младенов центрира отдясно и Велко Батрович с глава прати топката в мрежата на Полачек за 0:1. Батрович за втори път се разписва на “Герена” срещу “Левски” след попадението му през март т.г., когато етърци завършиха 1:1. Великотърновци уверено владееха топката и разиграваха, като в 15-ата минута имаха 65 % притежание на топката срещу 35 % за домакините!
“Левски” опита да пренесе играта напред и в 19-ата минута Серджиу Буш центрира отляво, но вратарят улови. В следващата минута обаче Кабрал изведе Станислав Костов, който стреля към вратата, топката се отклони от крака на Иван Скерлев и влезе в мрежата – 1:1. Опасен удар на Кабрал малко след това профуча над напречната гредата.
В играта на “Левски” обаче определено се чувстваше напрежение и етърци можеха да стигнат до нов гол. В 29-ата минута Велко Батрович направи чудесен рейд между трима защитници в пеналта и стеля, но покрай вратата. Отново черногорецът в 36-ата минута центрира отляво и Боджадж се опита с пета да прати топката към вратата, но не успя.
Домакините стигнаха до втори гол в 54-ата минута, когато Буш бе изведен добре, преодоля и вратаря и вкара за 2:1. До края на мача “Етър” продължи да играе в половината на “сините”. В 59-ата минута меле пред Полачек по чудо не донесе гол, после след центриране на Младенов Боджадж стреля с глава, но вратарят улови. Парабола на Димо Атанасов едва не донесе попадение, нов удар на Боджадж мина в аут. Домакините също имаха две положения, при които Христо Иванов се намеси блестящо.
В последните минути “сините” лежаха по терена заради разтежения и схващания и футбол почти не се игра. В 92-ата минута обаче след центриране на Крум Стоянов от фаул Иван Петков надскочи бранителите и с глава изравни. Играчите на “Етър” се втурнаха да ликуват, но реферът Никола Попов реши, че има фаул в атака, каквото на повторенията изобщо не се видя…
“Етър”: Хр. Иванов, Василев, Скерлев, Гълъбов, Атанасов, Н. Колев, Руменов, Батрович (85 Ив. Петков), Ив. Стоянов (77 Кр. Стоянов), Младенов (63 Варела), Боджадж.

Балъков: “Чист гол, много жалко за г-н Попов…”

“Чист гол за нас, нямаше абсолютно никакво нарушение. Жалко, много жалко, че на г-н Попов му се случва за втори път срещу нашия отбор. В първия кръг срещу “Лудогорец” в Разград не ни даде чиста дузпа и сега ни отменя чист гол! В България трудно се работи. Сигурно ще остана до края на сезона, защото уважавам професията си, но много-много ще се замисля дали ще остана от лятото в България, или ще се прибера там, където нещата са много по-чисти и ясни.
Пътят за промяна е честност и коректност и това, което се види, да се свири. А към футболистите пътят за промяна е това, което ние правим във В. Търново. Има светлинка в тунела, но се надявам, че всички – президенти, собственици, трябва малко да се замислят дали всичко върви коректно… Много неща се случват, които ме изваждат от нормалния начин на мислене. Преди да ме хване параноята, ще си замина оттук, за да не коментирам сцени, които се случват в българското първенство. Не ме интересуват зависимости, но е факт, че стават изключително много сцени като днешната и то обикновено стават за отбори, които имат голямо влияние и цели, които трябва да постигнат независимо по какъв начин. Аз много уважавам “Левски”, може би момчетата, треньорите и ръководството нямат никаква вина за тази ситуация, която стана, но ние, българите, все говорим кога ще се оправим, а не правим нищо, за да се оправим. Големият колектив в отбора, желанието на Общината, която помага, и най-вече всички момчета, които тренирам – само това ме задържа тук.”

Иван Петков: “Абсолютно чист гол,
бях натиснат от двама играчи на “Левски”

“Абсолютно чист гол, не знам по каква причина съдията го отмени! Центриране на Крум Стоянов, опитах се да скоча на първа греда. Бях натиснат от двама футболисти на “Левски”, при което ударих топката. Не знам защо Никола Попов прецени, че съм извърши нарушение, разбрах го след отменянето на гола. Бях бутнат от футболист на “Левски”, който ме засили към техния първи играч, нямаше какво да направя… Пълна глупост е и че съм играл с ръка. За мен – чист гол, нямам друго обяснение на ситуацията.
Този сезон сме доста стабилен отбор, всеки се съобразява с нас. Видяхте и днес съвсем равностоен мач, равенството беше резонен резултат, но за съжаление някои други фактори не го позволиха. С играта си заслужаваме място в шестицата. Има и други силни отбори, играем мач за мач, гледаме да показваме силна игра и да радваме нашите привърженици, което е най-важното. С течение на времето да се надяваме да влезем в шестицата. Г-н Балъков доста повлия за представянето на отбора, другото важно е, че всички сме като едно цяло. Не съм виждал скоро такъв колектив, какъвто имаме.”

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново