Разрешиха спорта и на закрито

Публикувано на пт, 22 май 2020
199 четения

Децата и юношите също вече могат да тренират

Разрешиха спортните занимания на закрито за възрастни, както и на закрито и открито за деца, съобщи Министерството на спорта. Министър Красен Кралев издаде заповед, с която вече са разрешени индивидуалните спортни занимания на закрито, като те трябва да са без състезателен характер и без публика.
От днес пък вече ще са разрешени и колективните спортни занимания на закрито, също без състезателен характер и без публика.
От 26 май пък ще бъде позволено провеждането на индивидуални и колективни спортни занимания на закрито и открито за деца до 18-годишна възраст, също без състезателен характер.
Изключение от забраната за провеждане на спортни мероприятия на открито и на закрито се допуска по отношение на самостоятелните плувни комплекси и басейни, като не се разрешава функционирането на прилежащите към тях търговски обекти.
В заповедта, подписана от министър Кралев, са упоменати противоепидемичните мерки, които трябва да бъдат спазвани от собствениците (наемателите) на спортните обекти, от персонала, спортистите, треньорите и длъжностните лица.
Задължително е провеждането на филтър на входа на съоръженията, като на всички се измерва телесната температура. Максималната хигиена се осигурява чрез строги процедури за редовно почистване и дезинфекция, минимум четири пъти дневно, в т. ч. на всички контактни повърхности, които могат да се докосват. Служителите се защитават с маска за лице, шлем или преграда, както и с ръкавици. Най-малко 4 пъти месечно трябва да бъде извършвано почистване на филтрите на вентилационните и климатичните инсталации. Тоалетните, съблекалните, съдовете за отпадъци, общите части, уредите, помещенията и другите съоръжения трябва да бъдат почиствани и дезинфектирани на всеки час. Собствениците (наемателите) на спортните съоръжения са длъжни да определят служител, който да отговаря за изпълнението и спазването на указанията.
В тренировъчните зали няма да се допускат лица освен спортисти, треньори и длъжностни лица, пряко отговорни за подготовката на състезателите.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново