Рамазан Рамазанов отново стана шампион на България

Публикувано на пн, 17 ян. 2022
302 четения

Великотърновският борец от дагестански произход Рамазан Рамазанов от СК “Илия Павлов” за поредна година стана безапелационно шампион на България в свободната борба в категория до 70 кг. 144 борци от 33 клуба участваха на държавния шампионат по свободна борба за мъже в Сливен.
На тепиха излязоха най-добрите родни състезатели и се получиха доста оспорвани схватки, които обаче заради противоепидемичните мерки не бяха наблюдавани на живо от публика, а само онлайн.
В категория до 70 килограма великотърновският клуб “Илия Павлов” бе представен от натурализирания дагестанец Рамазан Рамазанов и Борислав Колев. Буквално часове преди шампионата Рамазан получи български паспорт, ЕГН и адресна регистрация в старата столица.
Очаквано той нямаше конкуренция в категорията, като записа три победи до схватката за златото, като на полуфинала победи с 10:0 технически точки Иван Стоянов от “Берое” (Стара Загора). На финала Рамазан Рамазанов буквално отнесе Веселин Петров от Димитровград. Великотърновският състезател поведе с 6:0 след комбинация от хватки още в първите секунди на срещата, а малко преди края на първата част дръпна с 8:0 и успя да затвори срещата с категоричното 10:0 технически точки.
Схватката приключи за по-малко от 3 минути при пълно превъзходство на 26-годишния борец на клуб “Илия Павлов”. Така Рамазан, който се подреди втори в анкетата на Община Велико Търново за Спортист на 2021 г., завоюва петата си шампионска титла за клуб “Илия Павлов”.
Имено Веселин Петров спря съотборника на Рамазан Борислав Колев на четвъртфинала в категорията. Впоследствие синът на треньора Мирослав Колев стигна до схватката за 3-5 място, в която се наложи над Велислав Малинов от “Левски” (София) с категоричните 10:0 технически точки и се окичи с бронз.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново