Ралица Митева девета на световното по биатъл

Публикувано на пт, 8 Ное. 2019
125 четения

Състезателката на СКМП “Царевец-ВТУ” Ралица Митева се класира на 9-о място в своята възраст на световното първенство по биатъл. Шампионатът се проведе в Сейнт Питърсбърг – Флорида (САЩ) и в него участваха над 300 състезатели от 34 страни.
Биатълът e една от най-новите дисциплини в семейството на модерния петобой. Ралица взе участие във възрастова група девойки под 15 г. Дистанциите в тази възраст са 800 м бягане, после 100 м плуване и отново 800 м бягане. Цялата дистанция се извършва без прекъсване, подобно на триатлона.
Ралица Митева, която бе единствената представителка на България, завърши девета от 28 девойки до 15 години. Първенството бе организирано на високо ниво. Състезателите бягаха по алеите на яхтеното пристанище и плуваха в открити води в акваторията на Марината.
“Анализрайки резултата на Ралица, мога да кажа, че направи едно много силно класиране предвид силната конкуренция. Предстои ни подготовка и се надявам отново на класиране за европейското и световното през 2020 г.”, коментира председателят и треньор на “Царевец-ВТУ” Панайот Паздерков.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново