Радослав Шабанаков с шампионска титла

Публикувано на ср, 12 Февр. 2020
78 четения

Горнооряховчанинът Радослав Шабанаков, който се състезава за софийския клуб “Кондор 2000”, бе номиниран за “Най-добър състезател при децата за 2019 година” от Българската федерация по таекуондо. Церемонията се проведе между двата дни на Държавното първенство.
Радослав, който се подготвя с треньора на “Кондор” Димитър Дечев, участва и в двата състезателни дни, които предложиха надпревара в различни дисциплини. В първия ден Радо спечели сребърни медали в дисциплините чупене с ръка и крак. Във втория ден той се представи в Спаринг в нова за него категория. След три безапелационни победи Радослав стигна до първото място и шампионската титла при кадетите в кат. 33 кг.
Паралелно със състезанието се проведе и специална гала-вечеря, на която Българската федерация по олимпийско таекуондо раздаде традиционните си награди за най-добрите състезатели за 2019 г. На събитието присъстваха посланикът на Република Корея Н.П. Джеонг и на Република Китай Дун Сяодзюн, както и футболната легенда на “Левски” Георги Иванов.
Част от най-бляскавото събитие за таекуондо спорта у нас беше и Радослав Шабанаков, който бе номиниран за “Най-добър състезател при децата за 2019 година”.
Радослав Шабанаков е ученик в V клас в ОУ “Иван Вазов” в Горна Оряховица. В момента той се състезава за ТК “Кондор-2000” (София) при треньора Димитър Дечев.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново