Радо Шабанаков с 2 медала от турнир по таекуондо в памет на д-р Валерий Найденов

Публикувано на ср, 30 сеп. 2020
51 четения

Шестокласникът на ОУ “Иван Вазов” в Горна Оряховица Радослав Шабанаков, който се състезава за софийския клуб “Кондор 2000”, спечели два златни медала от първия присъствен турнир по таекуондо след отпадане на ограниченията върху спортните събития.
Турнирът в залата на НСА в София е и първи в памет на основоположника на спорта таекуондо в България д-р Валерий Найденов.
Радослав Шабанаков взе участие във всички дисциплини и завоюва два медала.
В първата половина от състезателния ден той участва в дисциплината Пумсе при кадети “А” клас и спечели бронзов медал. Друга дисциплина, в която той провери своите възможности, бе висок скок, където с лекота отскочи на 2 метра височина.
Във втората половина от деня се впусна в битките за медалите в дисциплината Спаринг. Радослав е единственият състезател от Горна Оряховица, който взе участие на Спаринг в клас “А”. След оспорвани битки достигна до финал, където леко разконцентриране и само две точки разлика го разделиха от първото място. Така той се прибра със сребърен медал.
По време на състезанието Радослав бе извикан от своя треньор Димитър Дечев от ТК “Кондор 2000” и официално му бе връчена диплома за майсторска степен 2 ПУМ-ДАН.
Радослав Шабанаков е ученик в VI “а” клас в ОУ “Иван Вазов”, град Горна Оряховица.
Близо 300 състезатели се включиха в първия турнир по таекуондо в памет на основоположника на таекуондо в България д-р Валерий Найденов. Освен в традиционните дисциплини Спаринг и Пумсе, имаше надпревара и в демонстративно чупене на дъски.
Комплексен победител стана отборът на “Самсон”, който грабна и първото място в демонстративното чупене на дъски. При Спаринг на първо място са таекуондистите от ТК “Херея”, следвани от ТК “Кондор 2000” и ТК “Феникс”. При Пумсе победители станаха представителите на ТК “Хемус”.
Всички участници, счупили дъски с надпис “Break Covid”, символично победиха коварната болест.
По време на състезанието деца се включиха в конкурса за рисунка под наслов “Таекуондо през детските очи”.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново