Пускат достъпа до пистата на “Ивайло”

Публикувано на вт, 5 май 2020
199 четения

Възстановява се от утре, 6 май, достъпът на граждани до откритата лекоатлетическа писта в Спортен комплекс „Ивайло“. В празничния ден, както и в почивните дни 9 и 10 май, съоръжението ще бъде отворено от 8:30 до 20:30 ч. В работните дни 7 и 8 май гражданите ще могат да ползват пистата от 6:30 до 9:30 ч. Достъпът ще се извършва през Вход 3 от северната страна на стадиона. Бягащите ще влизат през дясната врата и ще излизат през лявата, като маршрутите са обозначени със стрелки. Спазват се строги епидемични мерки, които налагат известни ограничения.

Разрешени са само индивидуални занимания. На този етап не се допускат групови занимания, а минималното разстояние между хората е 2.5 м. Не се допускат контакти извън процеса на тренировка, както и престой на пистата преди и след приключване на тренировката. До получаване на разрешение от здравните власти, пейки, скамейки и местата по трибуните не се използват.

Забранява се консумацията на храни и напитки на територията на СК „Ивайло“ (с изключение на вода и други безалкохолни освежаващи напитки, които всеки спортуващ лично носи за собствена консумация по времето на тренировката). Пластмасовите бутилки за напитки и други отпадъци се изхвърлят задължително в кошовете за отпадъци. Забранява се и влизането на тревните площи, дъвченето на дъвки и плюенето по пистата.

„Апелираме към гражданите да спазват правилата, най-вече заради собствената им безопасност. За спортуващите е отворен санитарен възел в източната страна на централната трибуна, който ще се почиства и дезинфекцира. На стадиона ще има служители на ОП „Спортни имоти и прояви“, които ще следят за реда. Най-важно обаче е самосъзнанието на спортуващите, които трябва да подходят отговорно и да ни помогнат в осигуряването на безопасна среда за спорт“, коментира директорът на ОП „Спортни имоти и прояви“ Петко Павлов.

Анатоли ПЕТРОВ
сн. архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново