Проблемите на детско-юношеския футбол обсъждаха на среща в ЗС на БФС

Публикувано на ср, 25 ян. 2023
169 четения

Зоналният съвет на БФС във В. Търново бе домакин на среща-дискусия за развитието на детско-юношеския футбол, инициирана от ръководството на футболната централа. Над 55 ръководители на школи и треньори от Великотърновска, Габровска, Плевенска, Ловешка и Русенска области разговаряха с техническия директор на БФС Георги Иванов – Гонзо, главния методист Лъчезар Димов, шефа на зоната Бончо Генчев и секретаря Игор Бакьов.
На семинара БФС представи целите и насоките за работа в детско-юношеския футбол, заложени в стратегическия план за следващия 4-годишен период, както и конкретни методики за развитие на ДЮШ по места спрямо целите и условията, с които разполагат. Ключова част от презентацията са резултатите и изводите от стартиралата през септември 2022 г. Национална програма за обучение на таланти за футболисти до 14 г., както и въвеждането на новата онлайн академия, разработена от БФС, в помощ на всички клубове и детско-юношески школи в страната. Напълно безплатен достъп до нея вече имат всички заинтересовани участници във футболния процес, които могат да се възползват от огромен обем база данни, методики и тренировъчни упражнения в широк диапазон (U6-U15) по холандски модел.
Стремежът на БФС е в школите да се изграждат млади футболисти, в които да се вдъхва и любов към играта и желание да свържат живота си с нея, а не да се преследват на всяка цена призови класирания. Досега такива срещи се проведоха в Пловдив, Бургас и Варна, а след тази във Велико Търново предстоят в Монтана, Благоевград и София.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново