Преслав Боруков тренира с отбор от Втора лига

Публикувано на пт, 14 ян. 2022
454 четения

Бившият нападател на “Етър” Преслав Боруков започна подготовка със “Спортист” (Своге). Нападателят продължава да очаква трансфер и иска да поддържа форма с втородивизионния тим. В първата тренировка на “Спортист” се включиха 21 футболисти.
Боруков бе при “виолетовите” до лятото на миналата година и вкара куп важни голове, но после предпочете да напусне, за да играе в чужбина. През юли той подписа договор на 1+2 години с елитния унгарски “Залаегерсег”. Снажният таран обаче така и не можа да се впише в новия си отбор. По време на престоя си там той изигра едва 147 минути в 4 мача. За първенството Боруков вкара 1 гол и направи една асистенция за три срещи, а в турнира за Купата на Унгария Боруков игра един мач и вкара 1 гол.
В крайна сметка двете страни набързо се разделиха по взаимно съгласие. “На 22 октомври официално прекратих договора си със “Залаегерсег”. Независимо от перфектните условия, това не беше моята държава и моето първенство. Пожелавам успех на клуба!”, обяви Боруков.
От “Залаегерсег” му изплатили всички дължими суми до края на 2021 година. В момента голаджията е свободен агент и за него не трябва да се плаща трансферна сума. Мениджърите му обявиха, че бил желан от елитни отбори от Италия, Австрия, Русия и Румъния, а също така и от два български тима от Първа лига. Явно обаче и до днес до нов трансфер не се е стигнало и докато тренира със “Спортист” (Своге), Преслав Боруков ще продължава да обмисля варианти. Българските клубове, за които името му бе спрягано, са “Ботев” (Пловдив) и ЦСКА-1948.
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново