Прекратиха сезона във Втора лига и елитните U19, U17 и U15 групи

Публикувано на пн, 18 май 2020
107 четения

БФС прекрати първенството на Втора лига, като реши временното класиране след 22-рия кръг да се приеме за крайно. Такова бе и желанието на повечето клубове от групата след направеното допитване.
Така ЦСКА-1948 печели промоция за елита, а вторият и третият “Септември” и “Монтана” ще играят баражи с 12-ия и 13-ия от Първа лига. Горнооряховският “Локомотив” завършва сезона на 9-ото място.
В същото време пък от Втора лига изпадат четирите отбора, които бяха в зоната на изпадащите – “Черноморец” (Балчик), “Спартак” (Плевен), “Спартак” (Варна) и “Поморие”. Атанас Караиванов разкри, че от “Ботев” (Гълъбово) също са обявили, че няма да участват в първенството в следващия сезон, така че във Втора лига се открива и пето свободно място.
Първенствата на юношите в елитните U15, U17 и U19 групи също няма да се доиграват заради пандемията от коронавирус, реши Изпълкомът на БФС. Временното класиране и в тях става крайно.
“ИК прие предложението на техническия директор на БФС за прекратяване на държавните първенства при трите възрасти (U15, U17 и U19) в елитните юношески групи, като на база моментното класиране се определят държавните шампиони и носители на сребърните и бронзовите медали. Всички отбори, участници в първенството на елитните юношески групи през сезон 2019/2020, запазват своите места през сезон 2020/2021. Финалният турнир за Купа България – юноши ст. възраст U19, трябва да излъчи победител – участник в младежката Шампионска лига на УЕФА до 20 юли”, се казва в решението.
Така юношите на “Етър” U17 завършват сезона на деветото място от 16 отбора с актив от 27 точки. Децата от “Етър” в елитната U15 група пък завършват на 12-а позиция от 16 отбора с актив от 20 точки.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново