Предстои второто издание на турнира “Йонка Генчева”

Публикувано на пт, 29 сеп. 2023
113 четения

Второто издание на детския хандбален турнир в памет на треньорката Йонка Генчева предстои утре в ДКС “Васил Левски”. Осем отбора – по четири при момичетата и момчетата, ще участват в надпреварата за деца до 12 години, която се организира от Фондация “Йонка Генчева” с подкрепата на ХК “Етър-64” и Община Велико Търново.
При момичетата сили ще мерят отборите на “Етър-64”, “Хера” (Варна), “Ловеч-98” и “Мартен”, а при момчетата – “Етър-64”, “Чардафон” (Габрово), “Локо” (ГО) и “Раховец” (Г. Оряховица).
Турнирът стартира в 8:30 ч. с дербито “Етър-64” – “Локомотив” при момчетата, а от 9:10 ч. играят “Етър-64” и “Ловеч-98” при момичетата. После има още два мача, а от 11:11 ч. е официалната церемония по откриването. После срещите продължават през целия ден, като последната при момчетата е от 15:30 ч. “Етър-64” – “Раховец”, а при момичетата от 16:10 ч. “Етър-64” – “Мартен”. Церемонията по награждаването е от 16:40 ч. Входът е свободен.
Още преди година семейството на г-жа Генчева – нейната дъщеря Кристина и синът ѝ Делян, обявиха, че ще организират турнир за млади хандбални таланти, който ще бъде ежегоден. Първото издание бе спечелено и от момичетата, и от момчетата на “Етър-64”.
Женският тим на “Етър-64” стартира в първенството с гостуване на шампиона “Бяла”. Мачът е в неделя от 16 ч. в Бяла. След напускането на Замишляк бяха привлечени две нови попълнения – гардът Стефани Петрова от Габрово и Елица Георгиева. “Съставът е оформен, готов е и отново ще преследваме високи цели”, заяви президентът на клуба Атанас Атанасов.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново