Предлагат легендата на “Локо” (ГО) Ангел Минчев за президент на клуба

Публикувано на пт, 26 юни 2020
200 четения

Легендарният капитан на “Локомотив” от близкото минало Ангел Минчев е една от възможностите за бъдещ президент на горнооряховския клуб. Според близки до клуба източници той е приел да бъде номиниран за председател на Управителния съвет. Скоро трябва да се проведе Общо събрание на ОФК “Локомотив”, датата за което не е още насрочена, но вече се обсъждат имената, които с авторитета си ще помогнат на клуба в трудния период след кризата.
Ангел Минчев досега беше член на Управителния съвет, но се съгласил да поеме повече отговорности. Досегашният председател на УС Иво Димитров ще запази оперативната власт, но като изпълнителен директор. Друга клубна легенда – Ценко Гавазов, също е готов да остане в клубното ръководство, което ще бъде подсилено и от още една обществено разпознаваема фигура.
Вече е напълно сформиран треньорският щаб на Милчо Сирмов, който подписа договор за 2+2 години. Негов помощник ще бъде Марин Байчев. Навършилият неотдавна 50 години Байчев е рожба на клуба и има с него над 100 мача в “А” група. С “черно-белия” екип Байчев има отбелязани 13 гола. От септември до декември 2018 г. той вече води отбора във Втора лига.
Стратегията на клуба е насочена към налагането на млади футболисти от ДЮШ в мъжкия тим. Неговата роля като помощник-треньор ще бъде изключително важна, защото той ще помага за по-доброто интегриране на младите футболисти към първия отбор. Марин Байчев продължава да изпълнява длъжността директор на ДЮШ, но няма да води гарнитура. Задачата му е да осъществява цялостен методически контрол върху всички формации от школата. Ще следи развитието на юношите младша и старша възраст, за да се налага същата схема на игра, както на представителния тим на “Локомотив” (ГО).
Новият треньор на вратарите пък е Витомир Вутов. Той е роден на 22 ноември 1971 г., възпитаник е на ДЮШ на “Литекс” (Ловеч), а професионалният му дебют е с “Локомотив” (Мездра), където записва 45 двубоя. През 1994 г. се завръща в “Литекс”, където има 250 мача в “А” група и още 30 в “Б” група. В европейските клубни турнири има 8 участия за КЕШ и 27 за Купата на УЕФА.
Треньорската кариера на Витомир Вутов започва в “Литекс”, като там работи 3 години в “А” група и 4 години в Академията, бил е треньор на вратарите в юношеските национални гарнитури U17, U19 и младежкия национален отбор на България.
Треньор на вратарите в “Литекс” в тандем с Живко Желев е в продължение на три сезона. Последната месторабота на Вутов бе “Ал Кадисия” в Суперлигата на Саудитска Арабия в щаба на Ивайло Петев.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново