Последен есенен мач – срещу “Ботев” (Пд)

Публикувано на пт, 7 Дек. 2012
113 четения

“Етър” направи с “Ботев” победа, реми и загуба м.г.

“Етър” направи с “Ботев” победа, реми и загуба м.г.

Тежък последен мач предстои на етърци, с който закриват есенния полусезон в “А” група. “Виолетовите” приемат състава на “Ботев” (Пд), мачът е утре от 14:00 ч. на стадион “Ивайло”.
След тежката загуба със 7:1 от “Левски” тимът ще трябва задължително да търси точки от предстоящото домакинство, за да не изостане много от конкурентите на последното място в класирането.
“Етър” и “Ботев” влязоха заедно в елита от Източната “Б” група, като миналата година етърци първо биха с 1:0 в Пловдив, после завършиха наравно 0:0 у дома, а в третия мач паднаха с 3:1 в Брестник след скандално съдийство на Таско Тасков, при което тогавашният треньор Цанко Цветанов бе съборен на пистата след удар с бутилка по главата, а реферът показа три червени картона на етърци. Стартът им в елита обаче бе различен – “Етър” е последен, докато “Ботев” е непосредствено след отборите в челото. В последните два мача “канарчетата” обаче са в криза и загубиха от “Лудогорец” с 0:1 и “Славия” с 0:3 (за купата), като потърсиха вината в съдийството с активна медийна кампания. В резултат на това БФС наложи най-суровите санкции на реферите – главния Таско Тасков отнесе 6 мача, тъчрефера Цветан Георгиев изгоря за 15 срещи, а колегата му от мача на “Овча купел” Георги Славов е аут за неопределено време. Най-любопитното е, че Тасков бе изваден за 6 мача, въпреки че самата Съдийска комисия призна, че не е имало достатъчно основания да свири дузпа срещу “Лудогорец”. Впрочем, същият Таско дори бе похвален от БФС за тенденциозното си съдийство в полза на “Ботев” на скандалния мач срещу “Етър” тази пролет в Брестник…
Това прави и ситуацията със съдийството в предстоящия утре във В. Търново мач много комплицирана. БФС назначи за този двубой Николай Йорданов от София с помощници Веселин Мишев и Виктор Главински, а четвърти съдия – Вихрен Манев. Йорданов е сред най-проспериращите родни съдии, в последно време той свири две дербита на “виолетовите”. Миналата пролет ръководи мача с “Ботев” (Враца) на “Ивайло”, загубен от етърци с 1:2, а на 27 ноември м.г. пък ръководи срещата “Черноморец” (Поморие) – “Етър” 0:0, като ощети грубо “болярите” с две неотсъдени дузпи и още ред спорни отсъждания.
На 14 основни футболисти плюс юноши разчита “Етър” за утрешния двубой. Според наставника Сердар Даят основният проблем е да се вдигне отборът психически след тежката загуба преди седмица. “Аз вярвам в играчите, но няма да е лесно да се играе след такъв мач като с “Левски”. Това просто не беше моят отбор и не мога да си обясня защо. В последните тренировки обаче ми харесаха, бяха мотивирани и концентрирани. Можем и да спечелим, трябва да спечелим, след като играем у дома. В най-лошия случай трябва да вземем поне точка”, коментира Даят. Той заяви, че е разучил силните и слабите страни на съперника, но ще ги сподели единствено на своите играчи преди мача.
Анатоли ПЕТРОВ
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново