Подписка за среща и обсъждане на ДЮШ на „Етър“ внесоха великотърновци

Публикувано на вт, 10 ян. 2023
749 четения

Среща за обсъждане на състоянието, проблемите и перспективата на развитие на детско-юношеската школа на „Етър“ поискаха великотърновци. Искането им е за дискусия между представители на обществеността с участието и на хората от школата и кмета Даниел Панов, на която да бъдат обсъдени нещата. Подписката е внесена в Община Велико Търново и в нея са се подписали 108 души, сред които Александър Нанков, Мирослав Марков, Атанас Динев, Мариян Генов и ред други деятели и родители.

„Искаме да свикаме дебат за школата, на който са поканени и директорът на школата и треньорите. Те са хората, които трябва да кажат какво се случва в школата, за резултатите, за работата на треньорите. Родителите искат да си местят децата дори в „Локомотив“ (ГО), въпреки че им казвам, че „Етър“ след „Левски“ и ЦСКА е марка в България. Според тях причината е, че ги карат да си записват децата в Спортното училище, иначе не може да тренират в „Етър“. Губим деца, трябва да извлечем най-доброто, което да играе в „Етър“, заяви един от инициаторите Мариян Генов. Според него в града има много кадърни деца, но с тях не се работи правилно, а резултатите го доказват и това е причината да се намесват родителите.

„Не сме имали идея да събираме максимум подписи, смятам, че тези 108 души са напълно достатъчно, защото повечето от тях са родители и хора, свързани с футбола. На мен ми е болно да пращаме нашите кадърни деца в „Локо“ (ГО) или в София. Мога да предложа стратегия за развитието на детско-юношеската школа, да дадем шанс и на нови хора. За мен „Етър“ е марка и трябва да се даде ново начало. Не искам да се карам с никого, а да дадем бъдеще на децата на Велико Търново, защото градът е раждал и ще ражда таланти“, добави Мариян Генов.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново