Победа и равенство трябват на “Етър” за участие в баража

Публикувано на пт, 13 май 2022
481 четения

“Етър” гостува на “Литекс” в Ловеч в опит да вземе задължителна победа. Мачът е в неделя от 20:15 ч. и ще бъде предаван пряко по Диема спорт. Ивелин Занев от Русе ще свири последното гостуване на “виолетовите” от първенството на Втора лига. Асистенти са му Владимир Ташков и Николай Михайлов, а съдийски наблюдател – Йордан Гулев. Халфът Цветомир Тодоров е наказан за 1 мач заради натрупани картони и пропуска срещата.
Победа и равенство в оставащите два мача ще гарантират със сигурност на “Етър” участие в баража на 28 май. След като пропиляха надеждния си аванс в челото, за “виолетовите” остана да зависят и от други отбори и да правят сметки. За първите две места нямат шанс и вече е ясно, че ще завършат първенството трети, четвърти или пети. Т.е. могат да влязат директно в елита, могат да играят бараж, а могат да не стигнат и до баража.
Кога “Етър” ще е трети
За да влезе тимът директно в елита, необходимо е задължително да спечели гостуването си на “Литекс” и домакинството на “Добруджа” и да разчита “Хебър” да загуби един от двата си мача. Пазарджиклии играят с борещите се за оставане “Марек” и “Септември” (Симитли). Възловият мач на “Хебър” е у дома срещу “Марек”, защото до последния кръг тимът от Симитли вече може и да е изпаднал.
Кога “Етър”
ще е четвърти
“Виолетовите” ще играят на бараж, ако направят победа и реми, така със сигурност ще изпреварят “Миньор”. Разбира се, перничани може да паднат при гостуването си в Добрич, но това е малко вероятно, тъй като “Добруджа” вече се спаси. А в последния кръг взимат служебно 3 т. от “Левски” (Лом). Има вариант на етърци да им стигне и само една победа, но само ако “Миньор” падне в Добрич.
Кога “Етър” ще е пети
Най-лошият вариант за “болярите” е да останат пети. Това ще стане, ако загубят последните си два мача или единия, а “Миньор” вземе своите два. В класирането води “Септември” с 69 т., следван от “Спартак” с 68, “Хебър” с 64, “Етър” с 62 и “Миньор” с 60 т.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново