ПМГ “Васил Друмев” и Езикова гимназия станаха общински първенци по футбол

Публикувано на вт, 28 Ное. 2023
173 четения

Отборът на ПМГ “Васил Друмев” стана общински първенец по футбол при средношколците XI-XII клас в Ученическите игри. Момчетата на преподавателя Александър Апостолов победиха на финала връстниците си от Езикова гимназия “Проф. д-р Асен Златаров” с 3:0. На изкуствения терен “Трифон Иванов” се изигра оспорван и динамичен мач, който бе решен от индивидуалните качества на капитана на шампионите Станислав Стефанов, отбелязал и трите гола, първият от които бе майсторско изпълнение от въздуха. Съперниците им от Езикова гимназия също имаха своите шансове, като при 0:1 пропуснаха наказателен удар.
По пътя към купата природоматематиците започнаха с равенство 1:1 с ПГСАГ “Ангел Попов”, след което победиха Американския колеж “Аркус” с 6:0 и Старопрестолната гимназия по икономика “Д-р П. Аладжов” със 7:2. На трето място остана селекцията на ПГТ “Д-р Васил Берон” след 6:1 срещу тази на ПГСАГ “Ангел Попов” в малкия финал.
При учениците VIII-X клас отборът на Езикова гимназия “Проф. д-р Асен Златаров” спечели надпреварата. Както вече писахме, при възрастовата група V-VII клас общински първенци станаха момчетата на ОУ “Св. П. Евтимий”. Всички те продължават в областния етап от надпреварата.
Ученическите игри по футбол във В. Търново преминаха при много добра организация, но сериозно недоумение предизвика Наредбата, утвърдена със заповед на министъра на младежта и спорта. Юношите трябваше да играят футбол по правилата на Футбол 7, който е за деца до 12 години… Дано в министерствата на спорта и образованието и в БАСУ се коригират и догодина мачовете отново да се провеждат на голям терен с трима съдии, в две полувремена по 45 минути.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново