ПМГ “В. Друмев” и СУ “Ем. Станев” с най-много отличия на ученическите игри по волейбол

Публикувано на чт, 27 февр. 2020
435 четения

Отборите на ПМГ “Васил Друмев” спечелиха три, а на СУ “Емилиян Станев” – две първи места в общинския етап на Ученическите игри по волейбол. Надпреварата се проведе в залата до СУ “Ем. Станев” с участието на 26 отбора в три възрастови групи при двата пола. В последния ден срещите бяха наблюдавани от десетки ученици, дошли да подкрепят приятелите си на терена. В атмосферата се включиха и изпълнителите от “Джуниър бенд”, които с инструментите си надъхваха своите волейболисти.
Атрактивен бе финалът при средношколците 11-12 клас, където спориха общо седем отбора, разделени в две групи. На финала първият гейм бе за тима на ПМГ “В. Друмев”, воден от Йордан Маров, вторият бе изключително оспорван и бе спечелен от юношите на СУ “Ем. Станев”, водени от Анелия Николова. Контрагеймът бе за природоматематиците, които получиха купата от директора на ОП “Спортни имоти и прояви” Петко Павлов. Трети са волейболистите на Старопрестолната гимназия по икономика, четвърти на Езикова гимназия.
При девойките в тази възраст шампионки станаха средношколките от ЕГ “Проф. д-р Асен Златаров”, чийто треньор е преподавателят Бранимир Белчев. След тях са връстничките им от СУ “Ем. Станев”, ПМГ “В. Друмев” и Старопрестолната гимназия по икономика.
При момичетата и момчетата 8-10 клас общински първенци станаха отново отборите от ПМГ “В. Друмев” с наставник Йордан Маров. Втори при девойките са волейболистките на Езикова гимназия, трети на СУ “Ем. Станев”, четвърти на СГИ. При юношите среброто е за Старопрестолната гимназия по икономика, бронзът за Американския колеж “Аркус”, четвърти е ПГСАГ “Ангел Попов”. Наградите им бяха връчени от Йордан Дурчев – спортен експерт в Община Велико Търново.
Доминацията във възрастовата група 5-7 клас бе за СУ “Емилиян Станев”, чийто отбори заеха първите места и в двата пола. При момчетата възпитаниците на Анелия Николова се справиха със съперниците си от СУ “Вл. Комаров” и ОУ “Д. Благоев”, които заеха второ и трето място. Същото класиране се получи и при момичетата, където тимът на “Ем. Станев” бе воден от Румен Трифонов. Втори и трети тук са също отборите на СУ “Вл. Комаров” и ОУ “Д. Благоев”. Павлин Генчев, който бе и организатор на игрите, и Йордан Ризов ръководиха срещите.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново