Пламен Кънчев спечели турнир в памет на Иван Цанов

Публикувано на пн, 17 юни 2019
97 четения

Шахматен турнир за ветерани в памет на изтъкнатия великотърновски шахматист Иван Цанов се проведе в пенсионерския клуб на ул. “Възрожденска”. Организатори на проявата бяха Съюзът на пенсионера и Община Велико Търново, а главен съдия – Светла Йорданова.
Участваха 16 души от региона по швейцарската система в 7 кръга, като играха на ускорена контрола от 15 минути. Борбата за първото място беше много оспорвана, като кръг преди края четирима оглавяваха класирането.
Шампион с 5,5 точки стана мс Пламен Кънчев, следван от гм по кореспондентен шах Младен Гуджев от Самоводене също с 5,5 точки, но по-лоши допълнителни показатели. Трети е Христослав Панов с 4,5 т. Със същия актив са Борис Аврамов и мс Иван Илийков. В призовата осмица попаднаха още Димитър Цеков, Атанас Атанасов и Живко Хлебаров.
За успешното участие и представяне в турнира всички играчи получиха почетни грамоти и книги, а за победителите Община Велико Търново осигури купи и медали.
Наследниците на Иван Цанов благодариха на организаторите и дариха парични награди за победителите.
Иван Цанов е първият великотърновски шахмайстор. Роден е през 1932 година, през 1974 покрива изискванията за майстор на спорта. През целия си живот остава поклонник на древната игра и допринася много за развитието ѝ в нашия град.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново