Петко Петков: “Вярвам, че периодът на безвремие в “Етър” свърши”

Публикувано на ср, 2 сеп. 2020
109 четения

Петко Петков даде интервю минути след края на срещата си с новия Управителен съвет на “Етър”, на която бе постигната договореност той да продължи да води отбора.
– Г-н Петков, какви са резултатите от срещата ви с новата управа?
– Да, проведохме обстоен разговор с новия УС и взех решение да продължа работата си в “Етър”. Основната причина е, че видях едни амбициозни хора, които наистина искат да променят нещата в клуба. Започнали са активно да изплащат част от задълженията към играчите, убедиха ме, че клубът ще бъде стабилен финансово, което ще даде възможност да направим и необходимата селекция във всички линии, за да може “Етър” да изглежда много по-добре.
– Какви бяха вашите изисквания, за да останете?
– Още в предварителния разговор изброих какви са моите условия. Важното за мен е отборът да изглежда по различен начин. Аз не съм страхлив човек и съм сигурен, че с общи усилия ще успеем да поставим “Етър” на мястото, което заслужава. Селекцията бе основната причина, поради която дадох таймаут спрямо новото ръководство, сега предстоят отново преговори с футболиста, заради който бе реакцията ми преди десет дни. Ще разговаряме отново с него. Отборът има нужда и от още няколко добри футболисти, които да вдигнат нивото.
– Да очакваме ли скоро новини в тази посока?
– Ние не сме спирали да работим по селекцията, но имаше момент, в който не бяхме привлекателно място за играчите. Аз се надявам, че това ще се промени и те вече ще имат желание да идват в “Етър”.
– Кога подновявате тренировъчния процес?
– Днес играчите бяха в почивка, от утре подновяваме тренировки. Доста неща трябва да се подобрят в играта на отбора. Дори и с играчите, които имаме, можем да изглеждаме много по-добре. Когато е спокойна обстановката и има работещи хора в клуба, това влияе положително върху настроението на футболистите и показаното на терена е на по-високо ниво. Още срещу “Лудогорец” се видя, че те са усетили промяната в клуба и това им дава увереност. Отборът се бори мъжки и въпреки някои отсъждания на рефера, особено преди първия гол, “Етър” бе много близо до това да спечели точка.
– Връщате се обаче в ситуация, в която “Етър” е последен без точки и вкаран гол. Вярвате ли, че може да се пребори за оставане в групата?
– Сигурен съм, че ако нещата в клуба се стабилизират, имаме сили. Има достатъчно много мачове, за да може “Етър” да се измъкне от тази ситуация. Ясно е, че стартирахме лошо, но феновете трябва да знаят, че причината е в голямото разстояние между двете Общи събрания, това бе период на безвремие за нашия клуб. Убеден съм, че като се стабилизират нещата в клуба, “Етър” ще оцелее!

Анатоли ПЕТРОВ, сн. личен архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново