Петко Петков: “Надявам се движението на играчи да не бъде само в едната посока”

Публикувано на ср, 8 ян. 2020
128 четения

Старши треньорът на “Етър” Петко Петков сподели очакванията си преди началото на подготовката за пролетния полусезон, като заяви, че се надява при “виолетовите” да има и нови попълнения.
– Г-н Петков, как започва подготовката?
– В първите дни по традиция тимът е разделен на групи – едните правят медицински изследвания и тестове, другите тренират. В сряда отборът заминава за Сандански за първата част от подготовката. Там сме до средата на месеца, като на 15 януари ще направим и първата контрола срещу “Струмска слава”. От 17-и заминаваме на лагер в Турция.
– Феновете най-много се вълнуват от селекцията, каква е ситуацията към момента?
– Новите имена са Божидар Кацаров, който ще подпише договор за година и половина. Другите са познати вече имена – Димитър Байдаков и Димитър Цонев от дублиращия отбор, както и юношите Кольо Станев, Борислав Марков и Стелиян Добрев. Започват с отбора, това ще бъде политиката на клуба – да се дава шанс на собствени млади футболисти за първия отбор. Ще бъдат активни участници в процеса, а не ги взимаме за някаква самореклама.
– Кои са напускащите?
– Румен Руменов вече е футболист на “Арда”, той си тръгва с трансферна сума за клуба. На Светослав Ковачев, Иван Иванов и Ивайло Димитров им изтекоха договорите или срокът за преотстъпване. “Етър” се разделя и с Крис Гади по взаимно съгласие. Мога да кажа само, че ако в отбора има чужденци, те трябва да са с една класа от българските играчи.
– Вашето желание за селекцията?
– Работим по въпроса. Наистина трафикът в едната посока е по-голям от другата, надявам се и в нея да има движение и да осъществим входящи трансфери.
– Има ли финансови проблеми клубът?
– Вече съм го казвал: всички заплати са изплатени, има забавяне на няколко премии, но няма играч, който да разтрогне с “Етър” за това, че не си е получил възнагражденията. Не съм човек с магическа пръчка, но се надявам нещата да стават все по-добре. Организацията за подготовката е добра, надявам се лагерите да минат според нашите планове.
– Ще има ли промени в треньорския щаб?
– Привлечени са двама специалисти от школата. Единият е Марин Стефанов, който ще бъде плътно с нас, като неговият ангажимент към дублиращия отбор си остава. Той ще бъде връзката между школата и първия отбор, като идеята е да се уеднаквява работата. Ще има и други треньори от школата от по-горните възрасти.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново