Петко Петков: “Апелирам към всички: свалете ръцете си от “Етър”!

Публикувано на ср, 6 май 2020
187 четения

За ситуацията с подготовката на “Етър” и бъдещето на отбора потърсихме старши треньора на “виолетовите” Петко Петков. В понеделник той бе във Велико Търново и имаше среща с кмета на града инж. Даниел Панов.
– Г-н Петков, първо как сте, здрави ли са всички футболисти?
– Всички са здрави, момчетата изпълняват програмата, която сме им дали, и се опитват да поддържат форма. Знам, че това е трудно в домашни условия. Държим постоянна връзка и чакаме момента, в който ще ни разрешат да тренираме заедно.
– Раздали сте им индивидуална програма за подготовка, нали?
– Да, имат си програма за всеки ден като упражнения. Надявам се, че като професионалисти изпълняват това, което им е дадено. Неотдавна разрешиха да се спортува индивидуално, надявам се скоро да разрешат и отборните тренировки.
– Какво ви предстои в най-близко бъдеще?
– Чакаме решенията на щаба и на БФС. С края на извънредното положение да се разрешат и колективните спортове. Ще се съобразим с решенията, нещата не зависят от нас…
– Ще се наложи да спазвате и тогава противоепидемични мерки…
– Вероятно ще има тестове за футболистите. БФС вече пое ангажимент да осигури тестовете. Разбира се, ние ще продължаваме да спазваме определени изисквания в тренировките, надяваме се по-бързо да се възстанови тренировъчният процес. Вече имаме план за подготовката преди мачовете и чакаме окончателното решение на щаба.
– В БФС обмислят три варианта за първенството – само два кръга, пълни плейофи или съкратени плейофи. Вие като треньор какво предпочитате?
– Аз нищо не мога да кажа, всичко зависи от датата, на която ще започне първенството и с какво време разполагаме. От една страна, трябва да се има предвид, че сгъстен цикъл след тази пауза би бил много опасен за здравето. От друга страна, пълният формат на първенството е най-справедлив, всеки отбор да си заеме мястото. Дано първенството да завърши нормално. Чакаме с нетърпение да започнем официалните мачове. Очаквам това да стане в първите седмици на юни, но щабът ще реши.
– Г-н Петков, най-злободневният въпрос е как стоят финансово нещата. Имали сте среща с кмета Даниел Панов…
– Имам апел към спортните журналисти и цялата общественост – да свалите ръцете си от “Етър”! В този момент на всеобща криза в икономиката и момент на оцеляване да говорим за забавяне на заплати и за отнемане на лицензи е доста преувеличено. Тук е моментът да благодаря на Община Велико Търново и на кмета Даниел Панов, които полагат усилия футболът във Велико Търново да съществува. Имам уверението на ръководството и лично на кмета, че всички задължения ще бъдат изплатени и всичко ще бъде наред, както досега.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново