Петима състезатели на ТК “Хемус” представиха България на eвропейското в Португалия

Публикувано на чт, 25 Ное. 2021
35 четения

Българският национален отбор приключи своето участие на 15-ото Европейско първенство по пумсе в Сейшал, Португалия. При участието на 505 състезатели от над 40 държави българите завоюваха призови класирания в конкуренцията на традиционно силни нации.
Таекуондистите на България останаха на крачка от медалите и участие в три финала, като завоюваха едно шесто, две седми и едно девето място чрез Никол Христова, Мартина Димитрова и Светла Александрова в тройка кадетки, Денис Ирибаджаков, Константин Янев и Веселин Боянов в тройка кадети, Никол Христова и Веселин Боянов при двойка кадети и Румен Димитров в индивидуалното до 50 години. Останалите ни състезатели в индивидуалната надпревара направиха силни изигравания, но дребни грешки не им позволиха да преминат елиминационните кръгове.
Петима национали – Йордан Добрев, Денис Ирибаджаков, Мартина Димитрова и Светла Александрова, както и Румен Димитров при ветераните, са от ТК “Хемус” – Горна Оряховица.
Предстои разбор за участието на Европейското първенство и по-задълбочена подготовка за участието на Световното първенство през 2022. България бе представена достойно и в съдийството на европейското първенство от Христо Върбанов.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново