Павлин Петров е Спортист № 1 на община Свищов за 2018 г.

Публикувано на ср, 30 Ян. 2019
56 четения

Състезателят по силов трибой Павлин Петров бе избран за Спортист № 1 на 2018 г. на община Свищов. Официалната церемония по награждаването на най-добрите се проведе в ПБНЧ “Еленка и Кирил Д. Аврамови”.
Девет клуба от общината направиха своите номинации за 10-те най-добри спортисти, а комисия от спортни деятели, общински съветници и бивши спортисти направи своя избор. За първи път на церемонията бяха отличени и всичките 29 отбора – първенци в ученическите игри.
Спортистът № 1 получи наградата си от председателя на ОбС Кристиян Кирилов. Състезателят на “Олимпия” (Морава) Павлин Петров е държавен шампион за мъже с екипировка в кат. до 120 кг и с нов републикански рекорд – тяга 363 кг. Той бе в залата със своя треньор Колю Колев, който също заслужено зае първото място сред колегите си и стана Треньор на годината.
В поздравително слово кметът на Свищов приветства всички състезатели, които достойно представят общината в различните спортни области на национално и международно ниво и поздрави също родителите и треньорите им за усърдието, с което ги подкрепят в тяхното развитие.
На второ място се класираха двама състезатели с еднакъв брой точки: Стефан Петков от “Годжу карате клуб Алеко” и Едмон Белчев от СК “Джудоспорт”. Четвъртото място зае миналогодишният победител Тихомир Иванов, който е състезател по лека атлетика на СК “Свилоза”.
С награди бяха удостоени и треньорите на най-добрите спортисти: Севдан Златанов – треньор по джудо, и Марин Маринов – треньор по карате, избрани на второ място с еднакъв брой точки.
В категорията “Колективни спортове”, за най-добър отбор беше отличен СК “Дунав”, а за най-добър треньор в категорията бе избран Николай Марков. В категория “Международни участия” първото място зае отборът по хандбал “Нове-99”, с треньор Величка Плачкова.
За постигнати високи спортни резултати през 2018 год. бяха наградени и следните треньори: Митко Божанов – карате клуб “Академик”, Ангел Ангелов – ФК “Изгрев 93”, Пламен Ангелов – ОФК “Академик” и Тодор Борисов – ОФК “Академик”.
Тази година отново бяха отличени 25 млади и перспективни състезатели, номинирани от спортните клубове в Общината. На първо място бе избран Даниел Стефанов, състезател по хокей на трева в СК “Дунав”. Втори е съотборникът му Дейвид Радков, а трета е Гергана Йорданова от СК “Джудоспорт”.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново