Павел Иванов: “Горд съм да взема награда на името на Трифон Иванов”

Публикувано на вт, 10 ян. 2023
167 четения

Младият футболист от школата на “Етър” Павел Иванов стана носител на наградата “Трифон Иванов”, връчвана от Община Велико Търново. Призът се присъжда ежегодно от 2017 г. насам за най-добрия футболист на възраст между 15 и 19 години, състезаващ се за клуб на територията на общината. Това бе единодушното решение на комисията с председател проф. Георги Камарашев, в която влизат още Бончо Генчев, Деян Куздов, Георги Недев, Георги Давидов, Игор Бакьов и Анатоли Петров, и прието единодушно от Великотърновския общински съвет.
Павел Иванов получи приза си по време на тържествената церемония за Спортист № 1 на Велико Търново, като наградата му ба връчена от бронзовия медалист от САЩ-94 Бончо Генчев.
Павел е футболист на “виолетовите” от 2014 г. насам, един от капитаните е на набор 2006 г. Вече е бил носител на наградата МБМ “Най-добър футболист – София 2017/2018”, както и на наградата “Кока-кола къп 2018”. Само преди няколко дни Павел Иванов бе избран и за Спортист № 1 на Спортното училище “Георги Живков” в анкетата на учениците. Той е възпитан и целеустремен, посочват в номинацията му, направена от “Етър”, а в експертната оценка на треньорите се казва още, че е перспективeн, волеви, постоянен и дисциплиниран.
“Искам първо да благодаря на моето семейство, както и на моите треньори, без които нямаше да успея! Благодаря и на моите съотборници, без тях нямаше да взема тази награда! Горд съм, че взимам приза на името на Трифон Иванов, защото това е един велик футболист и голям великотърновец. Мечтата ми е да вляза в мъжкия отбор на “Етър”, а после – и в националния тим на България”, сподели Павел Иванов.
Носители на наградата “Трифон Иванов” досега през годините са били Десислав Пенев, Стелиян Добрев, Калоян Ненчев, Кристиян Димитров и Росен Върбишки. Повечето от тях вече записаха мачове за представителния тим на “Етър”. В памет на легендарния защитник по инициатива на кмета Даниел Панов всяка година се провежда и детски футболен турнир на стадион “Ивайло”.
Анатоли ПЕТРОВ
сн. Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново