Пълен комплект медали за борците от великотърновските клубове

Публикувано на вт, 31 ян. 2023
111 четения

Пълен комплект медали спечелиха млади борци от Велико Търново от държавното първенство за юноши. Надпреварата в свободния стил се проведе във Враца, като участваха 124 състезатели от 35 клуба.
Третата шампионска титла от началото на годината за Велико Търново донесе отново борец. Стефан Янков от СК “Радослав Великов – Михаил Ганев” триумфира в категория 125 кг. Общо осем борци се пуснаха при най-тежките, където Янков се справи с конкуренцията. Възпитаникът на заслужилия треньор Лако Лаков на финала отнесе Петър Цонев от “Добруджански юнак” (Добрич) с 12:3 технически точки. Преди него тази година Рамазан Рамазанов и Ник Дойчинов от клуб “Илия Павлов” донесоха злато на борбата в старата столица от първенствата, съответно за мъже и кадети.
Много силно представяне във Враца при юношите направи един друг великотърновски талант. Калоян Атанасов, който сега се състезава за “Берое”, взе златото и при 74-килограмовите. В решителната схватка талантът победи съотборника си Дянко Дянков с 4:1. Калоян, който миналата година стана еврошампион при кадетите, заслужи и приза за най-техничен състезател.
Атанас Денчев и Николай Момъков спечелиха два медала за “Царевец-Етър 93” от държавното. В категория до 86 кг Денчев постигна две победи, но на полуфинала отстъпи на Николай Бинков от “Странжда – 2001” (Средец), който впоследствие стана шампион. За великотърновеца остана да се бори за бронзовото отличие, което спечели срещу противник от Добрич. Николай Момъков, който дебютира за великотърновския клуб, извоюва сребърен медал в категория до 70 кг. Момъков постигна три убедителни победи до финала, където отстъпи на Иван Стоянов от “Берое” и стана вицешампион.
“Представянето бе на ниво, определям го като отлично”, коментира лаконично треньорът на медалистите Станислав Денчев.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново